Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Tegen de onverschilligheid - Joep Dohmen

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Ambo/Anthos Uitgevers
 • ISBN:
  9789026311017
 • Bindwijze:
  Linnen band met stofomslag
 • Aantal Pagina's:
  315
 • Rubriek:
 • Druk:
  6
 • Jaar:
  2007

Tegen de onverschilligheid

pleidooi voor een moderne levenskunst

Joep Dohmen

Beoordeel dit boek als eerste!
Linnen band met stofomslag  Tweedehands vanaf € 10,00.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Een prikkelend boek dat tot denken aanzet over hoe wij in het leven staan - van de samensteller van het succesvolle Over levenskunst
Zijn wij nog wel in staat om zelfstandig aan ons leven richting te geven? Lukt het ons om zelf te bepalen wat een goed leven is? De afgelopen decennia hebben we ons weten te bevrijden van autoriteiten en oude dogma´s, maar daarmee zijn we ook een hoop zekerheden kwijtgeraakt, waarop we vroeger konden bouwen. De prijs die we daarvoor betalen is die van de onverschilligheid. Uiteindelijk zwichten we voor de verleiding dat het niet echt uitmaakt wat we doen - zolang we het maar `zelf´ mogen blijven doen.
`Wij hebben ons tegenover onszelf voor ons bestaan te verantwoorden, daarom willen wij ook de werkelijke stuurman van dit bestaan zijn en niet dulden dat ons bestaan op een gedachteloze toevalligheid gaat lijken.´ - Friedrich Nietzsche
In dit boek voert Joep Dohmen een pleidooi tegen onverschilligheid, en voor levenskunst. Vandaag hebben we een geloofwaardig antwoord nodig op de vraag naar het goede leven. Levenskunst kan daarbij helpen door inzicht te bieden in problemen waar iedereen mee te maken krijgt, zoals lijden en ziekte, passie en liefde, het noodlot en de dood. Uiteindelijk gaat levenskunst over de houding waarmee je in het leven staat, en van waaruit je het goede leven leidt.
`We zijn het aan onszelf verplicht om goed te leven, niet om goede boeken te schrijven, veldslagen te winnen en gewesten te veroveren, maar om kalmte en rust te vinden bij de dingen die wij doen.´ - Montaigne.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 10,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht