Doorgaan naar inhoud

The soil the Seeds

The soil the Seeds - Sebastiaan Hanekroot, Emma Hanekroot
Hardcover
Vanaf 59,50

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop Voordeelboek

Centraal Magazijn
Voldoende
59,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

In ‘the soil the seeds’ worden lagen van geschiedenis zoals die zich aandienen in ons dagelijks leven, in foto’s en poëtische tekst verkend.

Sebastiaan Hanekroot heeft gedurende de afgelopen 25 jaar plaatsen in Europa gefotografeerd waar zich de veldslagen van de grote oorlogen van de 20 e eeuw hebben afgespeeld. Sebastiaan is geboren als de jongste van een grote familie met een ingewikkelde geschiedenis. De leden van zijn gezin hadden persoonlijke herinneringen aan beide wereldoorlogen. De verhalen – vaak maar half verteld – maakten deel uit van Sebastiaans jongste jaren.

Door middel van zijn fotografie probeert hij grip te krijgen op deze geschiedenis. Ook probeert hij te begrijpen waarom bepaalde emoties in hem bestaan die hij niet exact kan plaatsen. Dit is een project dat generaties omvat. Sebastiaan is de 3e generatie. Vanuit dat perspectief nodigde hij zijn dochter Emma Hanekroot (performer en schrijver) uit een poëtische tekst te schrijven die reflecteert op hetzelfde thema.

Tekst en foto’s zijn twee autonome lagen in dit boek. Ze delen dezelfde geschiedenis zoals die door de generaties is overgedragen. Waarom blijven we ons maar die oorlogen herinneren? Waarom is het zo lastig dit los te laten, zelfs nu zo goed als iedereen die ze meegemaakt heeft, overleden is. Gevoelens van verdriet en verlies die niet van de auteurs zelf zijn maar toch in hen voortleven.

Het ontwerp van het boek is gebaseerd op het idee dat verhalen en teksten om ons heen zweven, waar we ook gaan. Alsof hij een vlindernet had, ving Sebastiaan ze op de pagina’s van een blanco boek. Soms staan de beelden keurig op de pagina, soms vallen ze er half af en soms komen ze in stukken op meerdere pagina’s terecht.
Recensies

Gemiddelde waardering

5 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.