Doorgaan naar inhoud

Uitgesteld afscheid

Uitgesteld afscheid - Julia Leigh
Hardcover

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Na een afwezigheid van twaalf jaar is Olivia terug in Frankrijk, in het labyrintische landhuis waar ze is opgegroeid. Ze is weg bij haar man en is met haar twee kinderen uit Australië gekomen om hen voor te stellen aan de grootmoeder die ze nooit gekend hebben. Kort daarna keren Olivia's broer en zijn vrouw Sophie uit het ziekenhuis terug met hun vurig gewenste baby. Maar wat zien ze er treurig uit.Wat is er met het meisje in de reiswieg aan de hand?

Sophie en Marcus willen hun bij de geboorte gestorven baby begraven op het landgoed naast het graf van haar grootvader. Olivia, haar moeder en de kinderen doen hun best om aan de verlangens van Sophie tegemoet te komen, maar de aanwezigheid van het gestorven kindje en de onwil van Sophie om er afstand van te doen, leggen een steeds grotere druk op de huisgenoten. Subtiel, poëtisch en met veel verbeeldingskracht leeft Julia Leigh zich in de familieleden in, die geconfronteerd worden met hun eigen heimelijke verlangens, met hun drijfveren en de dingen die ze moeten achterlaten om door te kunnen gaan.

Met haar uitgebalanceerde,weloverwogen stijl heeft Julia Leigh een aangrijpend verhaal geschreven over geboorte, dood, weder opleving en de vele kwesties die in familie verband onuitgesproken blijven.

'A strong and hypnotic piece of writing,' zei Don DeLillo over haar eerste roman Het tijgerspoor. Ook deze korte roman is subtiel en beklemmend, en overrompelt door de kracht waarmee het verhaal is verteld.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.