Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Until It Ends - Philippa van Loon

Specificaties

Until It Ends

Philippa van Loon

Beoordeel dit boek ook!
Gekartonneerd  Tweedehands vanaf € 150,00.

Omschrijving

Sinds de uitbraak van Covid-19 in Nederland heeft kunstenares Philippa van Loon dagelijks tekeningen gemaakt. Haar coronadagboek telt ruim 400 tekeningen op papier waarop terugkerende thema’s als isolement, wanhoop en de dringende behoefte aan contact te zien zijn. Circa 300 tekeningen zijn opgenomen in het boek ‘Until it ends’.
“De tekeningen in het coronadagboek zijn mijn manier geworden om met vrienden en gelijkgestemden over de hele wereld te communiceren. Sinds het begin van de eerste Covid-19 lockdown in Nederland, merkte ik dat ik veel tijd had om alleen in mijn studio door te brengen. Een zeer ondernemende vriendin stelde een groepsapp samen om vijftig buitengewone vrouwen die over de hele wereld in zelfisolatie zaten, van wie ik de meesten nog nooit ontmoet had, met elkaar in contact te brengen. Omdat ik me beter kan uitdrukken door visuele beelden, ben ik voor hen gaan tekenen. Het werkte en het creëerde een verbinding. Sindsdien heb ik bijna dagelijks tekeningen op mijn Instagram gepost over thema’s rond de pandemie, wereldpolitiek, klimaatverandering, natuurrampen, soms persoonlijke problemen, spirituele problemen, psychologische problemen – alles waarvan ik voelde dat het verband hield met een wereldwijd collectief van gedachten en ervaringen.”

Alle tekeningen hebben een titel en een datum, die intrinsiek een deel uitmaken van het werk. Daarnaast zijn de tekeningen eclectisch van stijl: sommige zijn figuratief, sommige abstract, sommige getekend met fijne penlijnen, sommige geborsteld met grote spatten van kleur, sommige heel minimaal, andere ingewikkeld en uitgebreid. De verschillende fasen in Van Loon’s coronadagboek worden uitdrukt door het gebruik van de kleuren rood, roze, blauw, zwart, bruin, groen en multi-kleur die elk de stemming en de emoties weerspiegelden waarmee we te maken hadden.

“Er is een ritueel aspect aan dit dagboek, in zijn dagelijkse herhaling, totdat het eindigt; dit is het doel dat ik mezelf heb gesteld. Een soort gebed dat we hier samen doorheen komen zolang ik maar blijf tekenen. Een manier om te voelen dat dit opgelegde isolement ons niet zal scheiden, maar dat we kunnen delen en ons verzorgd voelen over de hele wereld, ongeacht geografische locatie, taal of sociale toestand. Het helpt om te erkennen dat we vaak soortgelijke dingen meemaken, of in ieder geval dat sommige anderen ze naleven.”

96 pagina’s binnenwerk gedrukt in full colour, gedrukt op Arena Natural Rough 140 grs en 90 grs pagina formaat 24×29 cm staand.
Genaaid met 2 kleuren naaigaren en met 2 dubbele uitslaanders en andere verrassingen.
Gebonden in flexibele harde band met in boekdruk bedrukte platten.
Boeken ingestoken in een door de kunstenaar bewerkte slip case.
Gelimiteerde oplage van 250.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Amsterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 150,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Voordeelboek

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 180,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

4 van 5 sterren

Gebaseerd op 2 beoordelingen.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht