Doorgaan naar inhoud

Verslaafd aan mode

hoe ze wordt gemaakt. Waarom we haar volgen

Verslaafd aan mode - G. Erner
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Niets is erger dan de jurk dragen die de buurvrouw ook draagt. Als het op kleding aankomt willen we ons onderscheiden van anderen. We willen absoluut origineel zijn en tegelijkertijd onderwerpen we ons vrijwillig aan de uniformiteit van de laatste mode. Dat is de paradox van de fashion addict.

De meeste sociologen halen hun neus op voor mode. Guillaume Erner, kleinzoon van kleermakers en zoon van confectiefabrikanten, niet. Hij kent de wereld van de kleding doordat hij jarenlang zelf in de modebranche werkte, van binnenuit en verklaart hoe het komt dat we ons aan de paradoxen van de mode overgeven. Niemand kan zich eigenlijk onttrekken aan modetrends, ook niet wie er zich tegen afzet. Wie bepaalt de trends en hoe worden ze overgenomen door het grote publiek? En hé, waarom laten we ons dat slaafse navolgen van trends eigenlijk welgevallen? Want er is maar één iemand die ons ertoe kan dwingen de mode te volgen, en dat zijn wijzelf!

"Verslaafd aan mode?" is een verhelderend boek over de fascinatie die uitgaat van modemerken, over couturiers als supersterren en de straat als laboratorium van de mode, over pornochic, Viktor & Rolf en andere modetycoons uit de Lage Landen en over Antwerpen als verplicht bedevaartsoord voor de club van fashionista's. Kortom, Erner showt ons zijn collectie van observaties rond het thema: hoe wij ons een identiteit laten aanmeten in Parijs, Amsterdam en de rest van de wereld.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.