Doorgaan naar inhoud

Werken (complete set 11 delen + dvd)

Werken (complete set 11 delen + dvd) - Sigmund Freud
Linnen met omslag in cassette

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Uitgeverij Boom heeft in het najaar van 2006 de wetenschappelijke, chronologisch geordende, nieuw vertaalde en vermeerderde editie Werken uitgegeven. Freuds belangrijkste geschriften zijn nu in 11 omvangrijke delen ondergebracht.

Werken baseert zich op de Duitse Gesammelte Werke en de Studienausgabe evenals op de Engelse Standard Edition, die momenteel wordt gereviseerd door Mark Solms. Werken verschilt op een aantal essentiële punten van de oude Nederlandse editie. De indeling is nu chronologisch en ruim honderd nog niet eerder in Nederland vertaalde en gepubliceerde artikelen worden opgenomen. Freuds vroege werk over hysterie, hypnose en suggestie, zijn artikelen over psychoneurosen, en ook zijn metapsychologische teksten komen aldus beschikbaar. Ook worden nu voorwoorden, boekbesprekingen, voordrachten, brieven en referaten gepubliceerd. Dit betekent een volledige weergave van Freuds psychoanalytische geschriften.

Deel 11 bestaat uit een excellent (zaken)register en een woordenlijst waarin de belangrijkste freudiaanse termen worden omschreven. Ook bevat deel 11 uitgebreide concordantie met de belangrijkste Duitse, Engelse en Nederlandse edities. Een novum is dat de gehele editie op cd-rom wordt uitgebracht. De nieuwe editie wordt verzorgd door Wilfred Oranje.