Doorgaan naar inhoud

Wolf Hall

Wolf Hall - Hilary Mantel
Winnaar Walter Scott Prize for Hist... 2010 O.a. Winnaar Walter Scott Prize for Historical Fiction 2010
Gekartonneerd met stofomslag
Tweedehands vanaf 15,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
15,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Met de Rozenoorlogen vers in het geheugen staat Engeland rond 1520 op het randje van anarchie. Als de koning komt te overlijden zonder mannelijke troonopvolger, zou dat opnieuw burgeroorlog betekenen. Henry VIII wil daarom zijn huwelijk met Katherine van Aragon ongeldig laten verklaren en met Anne Boleyn trouwen. De paus en het grootste deel van Europa zijn ertegen. Uiteindelijk betekent deze kwestie zelfs de ondergang van Henry's adviseur, kardinaal Wolsey. Er ontstaat een machtsvacuüm en een impasse.
Zoon van een brute smid, politiek genie, omkoper, mannetjesputter en charmeur: het is Thomas Cromwell die in deze impasse stapt. In zijn niet te stuiten opmars naar de macht heeft hij al heel wat regels van een rigide klassenmaatschappij gebroken, en als het moet breekt hij er nog wat meer. Cromwell staat op uit de puinhopen van persoonlijke rampspoed - het verlies van zijn jonge gezin en van Wolsey, zijn geliefde baas - en behendig vindt hij zijn weg naar en door het koninklijk hof, waar man is wolf to man. Tegen alles en iedereen in is hij bereid Engeland te hervormen naar zijn en Henry's wensen.
Wolf Hall is een superieure roman waarin Cromwell en zijn tijdgenoten worden neergezet op een manier die de beperking van het historische verhaal volledig ontstijgt. Nooit eerder werd deze periode uit de Engelse, of eigenlijk Europese, geschiedenis zó meeslepend en gelaagd verteld. Een zeer terechte winnaar van de Man Booker Prize!
'Dit is een prachtig en diepmenselijk boek, een donkere spiegel die ze ophoudt voor onze eigen wereld. Hilary Mantel is een van onze moedigste en tegelijkertijd meest briljante schrijvers.' - The Observer
'Briljant. (...) Het is terecht geprezen om het feit dat ze de mogelijkheden voor de historische roman opnieuw heeft uitgevonden.' - Evening Standard
'Een superieur episch werk.' - Kate Mosse


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Bruna Uitgevers, A.W.
  • ISBN:
    9789056723620
  • Bindwijze:
    Gekartonneerd met stofomslag
  • Aantal Pagina's:
    672
  • Druk:
    1e
  • Publicatiedatum:
    September 2010
  • Literatuurprijzen:
      Winnaar Booker Prize for Fiction 2009
      Winnaar National Book Critics Circle Award - Fictie 2009
      Winnaar Walter Scott Prize for Historical Fiction 2010
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.