Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Wu - Jonathan Clements

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Tirion
 • ISBN:
  9789043910408
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  244
 • Rubriek:
  Geschiedenis
 • Jaar:
  2007

Wu

het waargebeurde verhaal van de eerste en enige vrouw in de Chinese geschiedenis die regerend keizerin werd

Jonathan Clements

Beoordeel dit boek als eerste!

Omschrijving

Wu was de eerste en enige vrouw in de Chinese geschiedenis die regerend keizerin werd. Jonathan Clements vertelt het dramatische en kleurrijke verhaal over de zevende-eeuwse dochter van een houthandelaar die haar uiterlijk, geslepenheid en connecties gebruike om over een van de grootste keizerrijken ter wereld te kunnen heersen.
Zelfs vóór Wu werd geboren voorspelden profetieën dat zij keizer zou worden. Het was voor haar familie dus teleurstellend toen ze een meisje bleek te zijn. Maar ze onderschatten Wu's ijzeren wil om te slagen. Op haar dertiende zette ze de eerste schreden op haar weg naar de macht, toen ze werd uitverkoren om concubine te worden. van de veertigjarige Opperste Keizer (Taizong).
Toen de keizer ziek werd, beging de ambitieuze Wu een halsmisdaad door zijn erfgenaam te verleiden. Haar gok pakte uit, want toen de keizer stierf. Redde zijn smoorverliefde zoon, nu de Hoge Keizer (Gaozong), haar van een leven in het klooster. Terug in het paleis liet Wu er geen gras over groeien om haar tegenstanders, de keizerin en de mooie Pure Concubine in de val te laten lopen en terecht te stellen. Haar genadeloosheid strekte zich zelfs uit tot haar eigen familie. Nadat haar echtgenoot was overleden, vergiftigde ze haar wilskrachitige oudste zoon. Ze probeerde met zijn twee jongere en meer plooibare broers als stromannen te regeren, maar eiste uiteindelijk zelf de troon op.
'Wu is een verraderlijke vos... ik hoop dat ik herboren zal worden al seen kat en het kreng Wu als een rat, zodat ik haar strot door kan bijten.'
Pur Concubine, 656 na Chr.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als VoordeelboekWeb only

Vestiging
Beschikbaarheid
Prijs
Centraal Magazijn
Levertijd: 5-8 werkdagen
€ 16,95 € 6,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht