Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Ziek van verlangen - Sjef Houppermans, Janneke Van der Leest, Peter Verstraten, Sander Vloebergs, Marc De Kesel, Jan Cambien, Jos De Kroon, Veerle Fraeters, Lieven De Maeyer, Herman Westerink, Erwin Mortier, Bart Vieveen

Specificaties

Ziek van verlangen

Mystiek & psychoanalyse

Paperback   Nieuw vanaf € 28,00.

Omschrijving

Ziek van verlangen is het resultaat van een gelijknamige studiedag, georganiseerd door de Stichting Psychoanalyse & Cultuur (Gent, 17 september 2022). De essaybundel focust op ‘mystiek’, een fenomeen dat, anders dan ‘religie’, wél op algemene interesse en populariteit kan rekenen. Vanuit diverse hoeken buigen de auteurs zich over vragen als: Wanneer mystiek iets erotisch/seksueels heeft, hoe kijkt de psychoanalyse daar dan tegen aan? Of moet die psychoanalytische blik tegelijk niet ook iets leren van de mystiek? Valt vanuit de mystiek niet ook iets te zeggen over erotiek? Worstelt ook de mysticus/mystica niet met de liefde – de liefde voor een goddelijke minnaar, dat wel, maar een liefde die, net als alle menselijke, al te menselijke liefdes, ziek kan maken? Is ook hij/zij/hen niet ‘ziek van verlangen’, maar dit zonder op te houden precies aan dat verlangen verslingerd te zijn en te blijven? Leonard Cohen zingt niet zomaar ‘No, there is no cure that is cure enough to be a cure for love’.

Ziek van verlangen: een bundel met essays van Marc De Kesel, Jan Cambien, Jos de Kroon, Veerle Fraeters, Lieven De Maeyer, Herman Westerink, Erwin Mortier, Bart Vieveen, Janneke van der Leest, Sjef Houppermans, Peter Verstraten en Sander Vloebergs.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Beschikbaarheid
Prijs
Centraal Magazijn
Levertijd: 2-3 werkdagen
€ 28,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht