Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Aleister Crowley - R. Vermeer

Specificaties

Aleister Crowley

De levensloop van een der grootste magiers die ooit leefde

Rita Vermeer

Beoordeel dit boek ook!
Paperback  Tweedehands vanaf € 17,50.

Omschrijving

Aleister Crowley was zonder twijfel de bekendste en meest omstreden magiër van de twintigste eeuw. Hij noemde zichzelf Het Grote Beest 666 en Meester Therion en genoot van de afschuw en verwarring die hij teweegbracht door de associatie met de duivel.

Aleister Crowley was een man met vele gezichten. Hij zag zichzelf als 'wereldleraar' en stelde zichzelf daarbij op één lijn met Jezus en Mohammed. Hij was gekomen om de wereld te redden, op welke manier of in welke gedaante dan ook. Hij maakte de taboes van de samenleving om hem heen belachelijk. Magie was zijn boodschap.

Behalve een groot magiër was hij onder andere een bijzondere dichter en getalenteeerd schrijver, satiricus, schaakmeester en bergbeklimmer. Hij was voortdurend op zoek naar de ideale vrouw als partner voor zijn rites en voor een groot deel van zijn leven was hij verslaafd aan drugs. Vóór alles was hij vrijdenker en levenskunstenaar.

Over deze zeer controversiële figuur liepen de meningen sterk uiteen. De één verafschuwde hem, de ander vond hem grappig en joviaal. Wat er ook van hem gedacht werd en wordt, één ding is zeker: het was een fascinerende persoonlijkheid die de basis heeft gelegd voor de moderne magie, zoals deze tegenwoordig door velen gepraktiseerd en ervaren wordt.

Deze biografie van Aleister Crowley door Ruud Vermeer is het eerste Nederlandstalige werk dat in woord en beeld een levendig verhaal vertelt over deze verbazingwekkende persoonlijkheid die zichzelf als doel stelde 'de mensheid op een hoger plan te brengen'.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 17,50
Bijzonderheden:
Cadeautip
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

2 van 5 sterren

Gebaseerd op 1 beoordeling.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht