Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Algemene chemie - Lucien Viaene

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Terra - Lannoo, Uitgeverij
 • ISBN:
  9789020966817
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  438
 • Rubriek:
 • Jaar:
  2006

Algemene chemie

Lucien Viaene

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

De scheikunde handelt over de samenstelling en de eigenschappen van de materie en de veranderingen ervan ten gevolge van chemische reacties. De samenstelling en de eigenschappen van de materie worden besproken in het eerste deel van dit studieboek. In het tweede deel staat dan de chemische reactie centraal.
Het boek munt uit door zijn duidelijke structuur en heldere formuleringen - resultaat van de jarenlange ervaringen van de auteur. Het omvat tientallen overzichtelijke figuren en tabellen en ook talrijke uitgewerkte voorbeelden. Naast het verwerven van kennis van de theoretische begrippen leert het ook deze kennis toepassen voor het oplossen van concrete problemen.Los van dit is er ook nog een boekje met de tabellen beschikbaar.
Het boek is bedoeld voor studenten in het hoger en universitair onderwijs bij de inleidende cursus algemene scheikunde. Het vormt zo ook een basis voor chemisch geori eerde vakken in de verdure opleiding.
Lucien Viaene is hoogleraar aan de K.U. Leuven waar hij algemene chemie en organische chemie doceert. Na zijn promotie in 1975 tot doctor in de wetenschappen bleefhij verbonden aan het kandidatuurcentrum. Dit centrum organiseert oefensessies en praktijksessies chemie voor studenten van verschillende faculteiten en departementen. In die functie was de auteur betrokken bij het opstellen van verschillende cursussen, praktijkhandleidingen en honderden opgaven voor oefensessies. Door het voortdurend contact met kandidatuurstudenten (nu bachelorstudenten) verwierf hij inzicht in de manier waarop studenten chemie studeren, leered hij hun problemen kennen en ontwikkelde hij strategie om het te helpen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht