Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Amsterdam 366 dagen - M. Hageman, M. Harlaar, R. Hengeveld

Specificaties

Amsterdam 366 dagen

M. Hageman, M. Harlaar, Rob Hengeveld

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd  Tweedehands vanaf € 15,00.

Omschrijving

Wat is de beroemdste dag uit de geschiedenis van Amsterdam? Is het 25 februari 1941, de dag dat de Februaristaking uitbrak? Of 27 oktober 1275, toen graaf Floris V de naam Amsterdam voor het eerst noemde in het vermaarde tolprivilege? Misschien is het wel 25 april 1947, de geboortedag van Johan Cruijff.
En wanneer speelden al die andere bekende gebeurtenissen? Zoals het slaan van de eerste paal voor het Paleis op de Dam, de arrestatie van Anne Frank of de onthulling van het standbeeld van Andr azes. Wie weet dat Broodje van Kootje op 7 januari 1937 de deuren opende, of dat op 27 juli 1704 zes weesjongens omkwamen, en 44 gewond raakten, toen de jongensgalerij van de Westerkerk instortte? Al deze dagen zijn terug te vinden in Amsterdam 366 dagen.
Aan de hand van foto's, prenten, tekeningen, brieven, oorkonden en andere topstukken uit het Stadsarchief van Amsterdam verhaalt Amsterdam 366 dagen over belangrijke data uit de levens van beroemde gewone Amsterdammers, over het tumult dat de stad in de loop der eeuwen heeft gezien, de rampen die hun littekens hebben achtergelaten, maar ook over de dagen dat de stad feestvierde en de kleine voorvallen uit het dagelijks leven. Data die de geschiedenis zijn ingegaan naast bijzondere momenten die ten onrechte in de vergetelheid zijn geraakt, en momenten die een impressie geven van het leven van alledag in de hoofdstad. Amsterdam van dag tot dag, en geen dag hetzelfde.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Amsterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 15,00
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 15,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht

-->