Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Argentinisima - C. Verschoor De Berkhout
Argentinisima - C. Verschoor De Berkhout

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Karakter Uitgevers BV
 • ISBN:
  9789061128298
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  250
 • Genre:
  Koken

Argentinisima

een culinaire rondreis door Argentinië

C. Verschoor De Berkhout

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 11,50.

Omschrijving

Eten met de passie van de tango!

Uitgestrekte pampa's met rondscharrelende koeien, succesvolle voetballers die over de hele wereld de harten van de mensen stelen, gewone burgermeisjes die prinses kunnen worden en de passievolle tango, dat is het beeld dat veel mensen van mijn land hebben. Argentinië is zo veel meer: we hebben ook eeuwige sneeuw in de Andes, bijzondere diersoorten in Patagonië, we kennen mais in 250 verschillende variaties, en we weten bovenal wat lekker en goed eten is. - Carola Verschoor de Berkhout

Argentinië is een land dat - door zijn langgerekte vorm en zuidelijke ligging - alle klimaten in zich heeft. De provincies hebben hierdoor allemaal een eigen gezicht, een eigen cultuur en vooral een eigen regionale keuken. Kenmerkend voor de pampa's zijn de vlakke, zeer vruchtbare velden, waar hectares vol granen en enorme weides vol vee te bewonderen zijn. De Argentijnse wijnen komen vooral uit de Andes, en het midden van het land staat bekend om zijn grote zuivelproductie. De Nederlandse vertaling van de titel zegt het al: Argentinísma is 'maximaal Argentijns', 'zo Argentijns als maar kan' of 'prachtig Argentijns'.

Carola Verschoor de Berkhout is Argentijnse van geboorte en woont inmiddels een kleine tien jaar in Nederland. In de loop der jaren heeft zij de juiste ingrediënten in Nederland gevonden om haar lievelingsgerechten op Argentijnse wijze te blijven bereiden. Recepten voor traditionele gerechten als dulce de leche, empanadas, locro, puchero, milanese, sorrentinos, queso y dulce en asado worden in Argentinísima aangevuld met anekdotes en weetjes waardoor ze een maximaal Argentijns karakter krijgen. De kleurrijke foto's - zowel van de gerechten als van het Argentijnse leven - zijn gemaakt door de auteur en geven een kijkje in de Argentijnse (eet)cultuur.

'Een culinaire rondreis is als een tango: strakke ritmes, verleidelijke klanken en onverwachte wendingen.' - Nederlandse Vereniging van Keurslagers.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Rotterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2
€ 11,50

Vestigingen in België

Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Voordeelboek

Vestiging
Voorraad
Prijs
Gent
Voldoende
€ 29,95 € 14,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht