Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Jo Claes

Claes werd eerst bekend als schrijver van een aantal prozawerken met fantastische of magische elementen. De auteur toont in zijn werk een voorkeur voor een klassieke verhaallijn en een doordachte plot. In 1986 ontving Claes de Prijs van het Beste Debuut voor zijn verhalenbundel De stenen toren. De novelle De dwaling verscheen ook dat jaar. Zijn eerste van meerdere romans, Postume dood, werd in 1987 uitgebracht.

Sinds 1984 werkt Claes ook als leerkracht Nederlands en Engels (secundair onderwijs) in het Heilig-Hartinstituut te Heverlee.

Samen met Alfons Claes en Kathy Vincke schreef hij het drieluik Sanctus, Sancti en Sanctorum, drie werken over hagiografie en iconografie. Jo Claes staat verder ook bekend om zijn kennis van de Bijbel.

In 2008 begon Claes aan een reeks misdaadromans rond het personage van inspecteur Thomas Berg. De boeken spelen zich af in Leuven, de woonplaats van de auteur. Op dit moment (2017) zijn er tien boeken uitgebracht in deze reeks: De zaak Torfs, De blinde vlek, Dood in december, Het oog van de naald, Tot de dood ons scheidt..., Getekend vonnis, De mythe van Methusalem, Vermoorde onschuld','Voor wie de klok slaat' en 'Over elk vergeten heen'. 'Getekend vonnis' werd genomineerd voor de Gouden Strop en de Diamanten Kogel. 'De mythe van Methusalem' kreeg de Hercule Poirot Publieksprijs en de Gouden Strop in 2015.

Bron: Wikipedia

Algemene informatie

Overzicht boeken Jo Claes