Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
CUBA - N. Bondil, Nathalie Bondil

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  nai010 uitgevers/publishers
 • ISBN:
  9789056626884
 • Bindwijze:
  Gekartonneerd
 • Afmetingen:
  24,7 x 28,7 x 4,0 cm
 • Gewicht:
  2572 gram
 • Aantal Pagina's:
  159
 • Genre:
  Kunst
 • Jaar:
  2009

CUBA

kunst en geschiedenis van 1868 tot heden

N. Bondil, Nathalie Bondil

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd  Tweedehands vanaf € 15,00.

Omschrijving

Cuba is een land dat rijk is aan cultuur en wereldwijd genieten Cubaanse muziek en literatuur waardering. De Cubaanse beeldende kunst is echter veel minder bekend. Het Groninger Museum brengt hierin verandering met een unieke overzichtstentoonstelling over de ontwikkeling in de kunst en de geschiedenis van Cuba vanaf 1868 tot heden. Het is voor het eerst dat de rijke artistieke traditie van Cuba op deze schaal in Europa wordt gepresenteerd.

In ruim 300 schilderijen, foto's, video's, grafische vormgeving en installaties, gerealiseerd in de afgelopen 150 jaar, wordt in deze publicatie een beeld van Cuba gegeven binnen een politieke en historische context. De rijke Cubaanse geschiedenis wordt verhaald aan de hand van foto's van historische betekenis. De belangrijkste hoofdstukken in de Cubaanse kunstgeschiedenis vallen samen met de gebeurtenissen in deze tijdlijn, beginnend met de negentiende-eeuwse onafhankelijkheidsoorlogen. Gedurende de twintigste eeuw probeerden kunstenaars die zich verdiepten in het internationale discours een eigen identiteit te definiÙren: Cubanidad. Door onderzoek naar het eigen koloniale verleden en de ontvankelijkheid voor de ideeÙn van de avant-garde creÙerden Cubaanse kunstenaars in hun kunst een bijzondere versmelting van barokke en academische erfenissen, hun Spaanse en Afrikaanse wortels, en katholieke en traditionele religies.

Ruim twintig gespecialiseerde internationale auteurs beschrijven verschillende aspecten van de Cubaanse beeldende kunst, zoals negentiende-eeuwse landschappen en fotojournalistiek, de ontwikkeling van de arte nuevo, de op Afrika ge´nspireerde werken van Wifredo Lam, de affichekunst uit de periode van Fidel Castro en de opkomst van een nieuwe generatie kunstenaars.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Amsterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 15,00

Vestigingen in België

Antwerpen
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2
€ 15,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht