Doorgaan naar inhoud

De Klassieke wereld

Een epische geschiedenis van de Grieken en Romeinen

De Klassieke wereld - Robin Lane Fox
Gekartonneerd met stofomslag
Tweedehands vanaf 25,00

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
25,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De fascinerende geschiedenis van de twee grootste beschavingen die de wereld heeft gekend, geschreven door een van de meeslependste vertellers over de Oudheid
Zo’n veertig levens geleden domineerden Griekenland en Rome de wereld. Hun kunst en architectuur, drama en poëzie, en politiek en filosofie blijven ons echter inspireren en intrigeren, van Griekenland in de achtste eeuw voor Christus tot aan het Romeinse Rijk van Julius Caesar en Augustus in de eerste eeuw na Christus.
DE KLASSIEKE WERELD brengt op magistrale wijze de eeuwen weer tot leven waarin deze beschavingen hun bloeitijd kenden, van de epische poëzie van Homerus en het begin van het alfabetisme, via de stichting van de Atheense democratie en de turbulente expansie van het rijk van Alexander de Grote, tot aan de Romeinse Republiek en de uitdagingen waarvoor een nieuw geloof in opkomst, het Christendom, zich geplaatst zag in de tijd van de Romeinse keizers. Aan de hand van de thema’s vrijheid, recht en weelde bekijkt Robin Lane Fox wat deze beschavingen met elkaar gemeen hadden, en ziet hij de klassieke wereld door de ogen van een andere kenner van dit onderwerp: de Romeinse keizer Hadrianus.
Dit overzichtswerk is onmisbaar voor zowel degenen die voor het eerst kennismaken met de antieke wereld als de velen die er blijvend door geboeid zijn. Door Robin Lane Fox’ verbluffende kennis en vermogen om te vertellen leest DE KLASSIEKE WERELD als een lange en spannende reis door enkele van de imposantste culturen die de mensheid ooit heeft voortgebracht.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.