Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De kruistochten - M. Billings

Specificaties

De kruistochten

op oorlogspad in het Heilige Land

M. Billings

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 8,00.

Eén van de boeken uit de serie Geschiedenis.

Omschrijving

'Vergiffenis voor alle zonden en een gegarandeerde plek in het paradijs.' Met die belofte van paus Urbanus II in het achterhoofd trokken vanaf 1096 miljoenen mannen, vrouwen en zelfs kinderen ten strijde naar het Heilige Land, met de bedoeling het te 'bevrijden' uit islamitische handen. Honderden jaren lang zou dit gebied, het huidige Isra het toneel vormen van de grootste religieuze strijd uit onze geschiendenis.
Aan de hand van een groot aantal historische bronnen geeft geschiedkundige Malcolm Billings u een indruk van hoofdrolspelers in deze strijd, zoals Saladin en Richard Leeuwenhart. Tegelijkertijd vertelt hij het verhaal van de arme boer, de vechtende monnik en de jonkheer die op zoek is naar vergiffenis. Met een scherp oog voor detail geeft Billings uitleg over christelijke relikwie de Arabische wapens en de pracht en praal van het oude Jeruzalem.
De kruistochten geeft u een compleet overzicht van de eerste kruistocht in 1096 tot en met de val van het laatste kruisvaardersbolwerk Malta, in 1798. Het boek laat u meekijken over de schouder van de kruisvaarders op de verraderlijke Middellandse Zee, op strooptocht door het binnenland van Turkije en in het heetst van de strijd tijdens de belegeringen van Akko en Jeruzalem.
Malcolm Billings is historicus en archeoloog. Hij maakte een groot aantal documentaires voor BBC Radio. Hij publiceerde onder andere The English: The Making of A Nation from 430-1700 en London: A Companion to Its History and Archaeology.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 8,00

omslag verkleurd

Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht