Doorgaan naar inhoud

De vis in ons

Een reis door 3,5 miljard jaar geschiedenis van het menselijk lichaam

De vis in ons - Neil Shubin
Paperback
Tweedehands vanaf 12,00

Koop Tweedehands

Antwerpen (België)
Conditie: Redelijk Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1 st.
12,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Van de wetenschapper die de baanbrekende ontdekking van de 'vis met handen' deed, komt deze levendige en hoogst fascinerende kroniek van de evolutionaire geschiedenis, waarin de vaak verbazingwekkende geheimen worden onthuld achter de wording van de mens.

Wat heeft de mens gemeen met de vleugel van een vlieg? Bestaat er een genetisch verband tussen borsten, zweetklieren en schubben? Kunnen we de evolutionaire oorsprong traceren van aandoeningen vari‘rend van kanker tot de hik? Op deze en vele andere vragen geeft Neil Shubin antwoord door het verhaal van de evolutie te vertellen op een geheel nieuwe manier: als een genetische geschiedenis van de organen in het menselijk lichaam, miljoenen jaren terugkijkend, tot in een tijd ver voordat er voor het eerst wezens op aarde rondliepen. Shubin legt uit hoe het verre verleden in ons skelet, ons gedrag, en diep in ons DNA te herkennen is. Hij laat ons zien dat onze handen op de fossiele vinnen van vissen lijken, en dat belangrijke delen van ons genoom op dat van wormen en bacteri‘n lijken en ook net zo functioneren. Kortom, hij laat ons in een vaak verrassend en altijd verhelderend nieuw licht naar onszelf en de immer evoluerende wereld kijken.
De vis in ons is populaire wetenschap op zijn best - verhelderend, toegankelijk en overborrelend van een aanstekelijk enthousiasme.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.