Doorgaan naar inhoud

Dichter in de massa

uit de aantekening van Malte Laurids Brigge van R.M. Rilke

Dichter in de massa - G. van de Perre
Paperback
Tweedehands vanaf 16,00

Koop Tweedehands

Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
16,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Honderd jaar geleden verscheen De aantekeningen van Malte Laurids Brigge, de enige roman van de dichter Rainer Maria Rilke, die toen al naam gemaakt had met zijn vroege verzen. ‘Ach, vroege verzen...’ laat hij zijn alter ego Malte in zijn dagboek optekenen: ‘Gedichten zijn geen gevoelens maar ervaringen.’ De ervaring die hem zo veranderde, was Parijs.

Rilke verbleef er in dat eerste decennium van de nieuwe eeuw en ervoer het begin van een ander bestaan: het leven en sterven in de massa. Het boezemt de erg gevoelige dichtersnatuur van zijn personage angst in. Om die te overwinnen moet hij scherptoezien en zijn observaties – mensen op straat, (kunst)voorwerpen – omsmelten in taal. De schilder Gerolf Van de Perre begon zelf met romans, in geschilderde beelden, toen hij net als de dichter en ook rond een eeuwwisseling in een vreemde hoofdstad woonde, in zijn geval Peking.

Het klimaat van verandering, expansie en spanning bracht Rilkes Parijs van een eeuw geleden weer in zijn herinnering met deze graphic adaptation als gevolg: de meest tot de verbeelding sprekende aantekeningen heeft Van de Perre tot een beeldend geheel teruggesmolten


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.