Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Emo's reis - Boer De

Specificaties

Emo's reis

een historische culturele ontdekkingstocht door Europa in 1212

Boer De

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardcover  Tweedehands vanaf € 18,50.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Een abt uit de Lage Landen maakte in de 13e eeuw een tocht van Wittewierum naar Rome. Professor Dick de Boer volgt zijn spoor in deze schitterende cultuur-historische reisgids

De Boer reconstrueert nauwgezet en dag voor dag de reis van Emo van Wittewierum en schetst en passant een fascinerend beeld van het Europa van de 13e eeuw, gebaseerd op onder meer heiligenlevens, pauselijke stukken, kronieken en liederen. Ook is er aandacht voor beeldbepalende figuren uit die tijd. De gids is rijk geïllustreerd met kaartjes en foto’s van sporen uit de middeleeuwen: u ziet Europa zoals het toen was! Emo is niet alleen beroemd geworden door zijn Kroniek, ook was hij de eerste student uit de Lage Landen in Oxford.

In Emo’s tijd waren de kloostergebouwen net voltooid, maar hij zal zijn doorgereisd naar Turijn. Mogelijk heeft hij daar, na een bezoek aan de St. Jans-kathedraal, de rust verkozen van een overnachting in het benedictijner klooster van Santa Maria Pulcherada in San Mauro, op de andere oever van de Po. Na een verwoesting door de Saracenen omstreeks 990 bereikte die abdij juist in Emo’s tijd het hoogtepunt van haar bloei. Maar de vijandelijkheden in de regio putten haar zo uit, dat ze in 1474 in een commanderij werd omgevormd. Nu huist het gemeentebestuur in de schaarse resten van de kloostergebouwen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 18,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht