Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Emoties - M. Verreycken

Specificaties

 • Auteur:
 • ISBN:
  9789002222771
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  272
 • Genre:
  Psychologie
 • Jaar:
  2007

Emoties

bron van kracht

Martien Verreycken

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 12,50.

Omschrijving

Emoties
BRON VAN KRACHT
Met onze emoties worden we voortdurend geconfronteerd. We leven er dag en nacht mee. Ze zijn uniek en eigen aan ieder van ons en toch zijn ze iets heel onbekends en lijken ze nergens vandaan te komen. Er zit geen enkel organ in ons lichaam dat specifieke emoties produceert zoals een angstklier, woedecellen of pleziervaten! Soms vraag je je af waarom je steeds zo heftig reageert, of vind je jezelf overgevoelig of de anderen keihard en gevoelloos. Het zijn allemaal emotionele eigenschappen die we heel goed herkennen maar die vaak moeilijk te plaatsen en te begrijpen zijn.
In Emoties, bron van kracht komen alle vormen van emoties aan bod. Het eerste deel behandelt de zes basisemoties. Het tweede gedeelte is meer praktisch gericht en gaat over de ‘emotionele dwangbuizen’ waarin we onszelf vaak steken, zoals hoop, geloof, angst, verdriet en agressie. Verder gaat het over emotionele chantage en de daarmee gepaard gaande gevoelens van schuld, plicht en angst. Er wordt ook gesproken over onze mentale overlevingskracht, over omgaan met veranderingen, keuzes maken, crises en ons innerlijke zelf.
Emoties, bron van kracht is een boek dat antwoorden geeft op vragen die vele mensen zich stellen in de omgang met hun partner, kinderen, vrienden, collega’s en last but not least met zichzelf.
MARTIEN VERREYCKEN (1954) heeft als ervaren zelfstandig psychotherapeute geleerd dat mensen het vooral moeilijk hebben met emoties, hoe ermee om te gaan, ze te interpreteren, te erkennen en te herkennen, zowel bij zichzelf als bij anderen. Op basis daarvan heeft ze dit boek geschreven. Als therapeute geeft ze ook assertiviteitstrainingen, cursussen stressmanagement, omgaan met depressie en relaties tussen mannen en vrouwen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Leuven
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht