Doorgaan naar inhoud

Het geluk van de kunst

Het geluk van de kunst - Marc Reugebrink
Paperback
Tweedehands vanaf 7,90

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
7,90
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Winnaar van de driejaarlijkse prijs voor essays van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Maakt kunst gelukkig? Als schrijver is Marc Reugebrink de aangewezen man om die vraag te beantwoorden. Hij vertelt in Het geluk van de kunst hoe en waarom we in de fantasie van schrijvers willen geloven - of waarom net niet. Reugebrinks verhaal over de betekenis van literatuur gaat uiteindelijk over hoe wij naar de wereld kijken, twijfelend tussen realisme en romantiek.

De fundamentele historische ervaringen die we delen - zoals de val van de Muur, 9/11, de explosie van de nieuwsstroom - bepalen hoe we met literatuur omgaan. Reugebrink ziet vooral een breuk na 1989 en probeert te begrijpen waarom literatuur een ongevaarlijke subcultuur is geworden, gedoogd in de media en verdwenen uit het onderwijs. Het geluk van de kunst is een verrassend, eerlijk en verhelderend boek over de inspiratie en de waarde die we vandaag uit literatuur kunnen putten.

Marc Reugebrink zoekt in dit boek voortdurend de grenzen van een eigen 'tussenpositie' op. Het is een plek tussen schreeuwen en stamelen, maar ook tussen het nieuwe thuisland België en de onoverkomelijkheid van de oranje heimat. 'Trouw blijven aan wat blijvend wil ontkomen', zo luidt Reugebrinks devies. Het lukt hem met dit boek vol uiterst actuele, brandend relevante en prikkelende teksten wonderwel.
- De Standaard

De jury van de Provincie Oost-Vlaanderen voor de essayprijs: ‘De essays getuigen van een grote belezenheid, en de auteur is niet bang om een bijna verloren cultuurideaal op het voorplan te zetten. De stukken zijn bovendien geschreven in een weergaloze stijl, nu eens poëtisch, dan weer polemisch.’ - See more at: http://www.debezigebijantwerpen.be/christophe-van-gerrewey-en-marc-reugebrink-winnen-in-hun-provincie/#sthash.70zyAstG.dpuf


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    de Bezige Bij
  • ISBN:
    9789085423423
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    14,0 x 21,5 x 1,7 cm
  • Gewicht:
    307 gram
  • Aantal Pagina's:
    215
  • Druk:
    1e
  • Publicatiedatum:
    Maart 2012
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.