Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Koek & zopie - Johan Faber

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Atlas Contact, Uitgeverij
 • ISBN:
  9789020419344
 • Bindwijze:
  Gekartonneerd
 • Aantal Pagina's:
  144
 • Rubriek:
 • Druk:
  1e
 • Jaar:
  2009

Koek & zopie

over de liefde voor het schaatsen

Johan Faber

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd  Tweedehands vanaf € 8,00.

Omschrijving

Het ijs was goed. Wat heet, ik had nog nooit op zulk spiegelglad olie-ijs geschaatst. Zwart van kleur, maagdelijk. We reden weg over de plas, die aan de randen vervaarlijk kraakte. Spoedig hadden we Noorden, Nieuwkoop en de rest van de bewoonde wereld achter ons gelaten en reden we door een verijsd veenlandschap. Elke bocht die we namen bracht een nieuwe wisseling van decor. De natuur hield zich stil. Op een eend na, die kwakend uit het riet schoot toen we langs zijn schuilplaats reden. In een dampende keet aan de rand van de plas aten we erwtensoep uit plastic wegwerpkommetjes.

Koek & zopie is een fraai vormgegeven ode aan het gevoel dat miljoenen Nederlanders bekruipt als de eerste nachtvorst zich aandient. In zeventig prachtige miniatuurtjes vangt Johan Faber de oer-Hollandse liefde voor het schaatsen. Hij vindt die liefde niet alleen op natuurijs, maar ook op de ijsbaan, in zijn eigen jeugd, bij profschaatser Hilbert van der Duim en in Elfstedendorp Bartlehiem.

De impressies van Faber worden vergezeld door tientallen sfeerrijke foto’s, van weleer en nu. Johan Faber (1970) publiceerde onder meer in Rails, De Pers, Esquire, De Muur, Hollands Diep en de Volkskrant. Faber maakte furore met twee boeken over Marco van Basten, Het mysterie Marco en San Marco, en daarna verschenen Alpe d’Huez en Wat bezielde Volkert van der G.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 8,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht