Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Kruisvaarders - T.F. Madden

Specificaties

Kruisvaarders

T.F. Madden

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 7,50.

Omschrijving

De kruistochten waren eeuwenlang een reeks van militaire campagnes in een gewelddadige strijd tussen de christelijke en islamitische wereld. Deze oorlogen werden niet alleen gevochten tegen islamitische heersers in Klein-Azië, het Heilige Land en het Middellandse Zeegebied, maar ook in Europa zelf tegen ketters, heidenen en tegenstanders van de Kerk.
Dit boek bekijkt deze omvangrijke expedities en richt zich op belangrijke gebeurtenissen, zoals de grootse strijd om Jeruzalem en Constantinopel. Het gaat niet alleen over oorlog: de botsing tussen Oost en West opende de ogen van de Europeanen voor de wereld daarbuiten; ze stimuleerde handel en de uitwisseling van ideeën en herintroduceerde belangrijke onderdelen van het klassieke literaire erfgoed van Europa.
De erfenis van de kruistochten is vandaag de dag te zien aan kastelen, kerken en Moorse architectuur. Verrassender zijn echter de bijdragen aan de ontwikkeling van het bankwezen, de wetenschap, de water- en wegenbouw, geneeskunde en filosofie. KRUISVAARDERS bevat een wetenschappelijk verantwoorde, maar zeer toegankelijke tekst, geschreven door een team van gespecialiseerde historici.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Antwerpen
Redelijk
?
Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1
€ 7,50

Duidelijk gelezen, sporen van gebruik.

Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht