Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Leerboek metabolisme en voeding - F.C. Schuit

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Bohn Stafleu van Loghum
 • ISBN:
  9789036823579
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  16,9 x 24,1 x 2,3 cm
 • Gewicht:
  1018 gram
 • Aantal Pagina's:
  477
 • Genre:
  Geneeskunde
 • Publicatiedatum:
  okt 2019

Leerboek metabolisme en voeding

F.C. Schuit

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 69,95.

Omschrijving

Dit boek behandelt de belangrijkste aspecten van het menselijke metabolisme op een inzichtelijke manier. Het bespreekt de basisbegrippen, de complexe relatie tussen metabolisme en voeding en tussen metabolisme en ziektemechanismen. Het boek is bestemd voor studenten geneeskunde, mondzorg, farmacie en biomedische wetenschappen, hbo voeding en diëtetiek. De inhoud van het boek is verweven met een van de pijlers van de bachelorfase van de hiervoor vermelde opleidingen: de chemische basis van gezondheid en ziekte.
Metabolisme gaat over chemische reacties die brandstoffen omzetten in nuttige energie en bouwstenen vanuit de voeding opbouwen tot bestanddelen van het lichaam. Het is belangrijk om te weten hoe het metabolisme normaal werkt en inspeelt op dagelijkse veranderingen in de voedingstoestand en fysische activiteit. Maar ook wat er speelt bij specifieke stofwisselingsziekten en de complexe bijdragen van een veranderd metabolisme aan frequente ziekten zoals diabetes en kanker.
De 3e herziene druk van Leerboek metabolisme en voeding bestaat uit twaalf hoofdstukken. De kernleerstof wordt ondersteund door 270 afbeeldingen, concrete leerdoelen en studeeraanwijzingen. In elk hoofdstuk staan ook verdiepende kaders over de grenzen van wetenschappelijk verantwoorde vakkennis, de rol van pioniers in vroeger onderzoek, het belang hiervan voor huidige medische toepassingen en beschouwingen uit de evolutieleer. Daarbij wordt steeds verwezen naar recente literatuur.
Op de bijbehorende website zijn 300 toetsvragen, casussen en hot topics te vinden.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 69,95
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht