Doorgaan naar inhoud

Toegepaste statistiek

beschrijvende technieken

Toegepaste statistiek - Arie van Peet, Kirsten Namesnik, Joop Hox
Paperback
Tweedehands vanaf 60,00. Nieuw vanaf 101,95

Koop Tweedehands

Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
60,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Centraal Magazijn
101,95
Levertijd: 1-2 werkdagen

Omschrijving

Beschrijvende technieken behandelt de gebruikelijke technieken voor de beschrijving van cijfermatige gegevens. Het boek besteedt daarbij speciaal aandacht aan de grafische mogelijkheden van standaard statistiekprogramma’s.

Bij deze uitgave zit de Campuz Creditcard met een persoonlijke toegangscode. Deze code geeft je toegang tot het online boek.

In de herziening wordt elke statistische toets volgens een vast patroon behandeld: toetsingssituatie, voorwaarden, hypothesen, toetsingsgrootheid, beslissingsregel, betrouwbaarheidsinterval, voorbeeld, SPSS en de toets zelf. Door deze systematische opzet krijgt het boek een goede naslagfunctie. Daarnaast is in deze herziening het werkboek geïntegreerd.

Na een inleidend hoofdstuk komen de volgende onderwerpen aan bod: operationaliseren en meten, frequentieverdelingen, centrummaten, spreidingsmaten, de normale verdeling, de invloed van transformaties, kruistabellen, correlatie & regressie, betrouwbaarheid & validiteit. Het boek eindigt met de analyse van een onderzoek, waarbij de meeste statistische technieken uit het boek opnieuw de revue passeren.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.