Doorgaan naar inhoud

Monster van God

De mensenetende predator door de geschiedenis heen

Monster van God - David Quammen
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Duizenden jaren lang hebben leeuwen, krokodillen, beren en tijgers geheerst over de vlaktes, bossen en rivieren op aarde. Rond het jaar 2150 zou het zomaar kunnen dat ze alleen nog leven achter hekwerken en glazen wanden. David Quammen verhaalt van het lot van de leeuwen in het Girwoud in India, de zoutwaterkrokodillen in het noorden van Australi de bruine beren in de Karpaten en de Siberische tijgers in het verre oosten van Rusland. Hij gaat in op de betekenis van deze roofdieren voor de natuur en voor onze culturen. Dit zijn de dieren die ons ooit de baas waren. Hun geleidelijke verdwijning verandert de grond van ons bestaan. Wij komen ongenaakbaar aan de top te staan, zo hoog dat we bijna vergeten dat ook wij tot een ecosysteem behoren.
De wilde beesten die sinds mensenheugenis de wildernis en onze nachtmerries hebben geregeerd zijn stervende. Wat zal er nu van ons worden?
David Quammen schreef verschillende non-fictieboeken over dieren, natuur en geschiedenis. Van hem verscheen eerder Het lied van de dodo. Hij ont-ving een Academy Award in de literatuur van de American Academy of Arts and Letters.
Over Het lied van de dodo:
'Een meesterwerk. [...] Een buitengewone prestatie.' - Publishers Weekly
Intelligent en speels.' - The New York Times Book Review
'Een levendig verslag.' - Kirkus Reviews




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.