Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen

Nieuws over ons coronabeleid

Ook in deze onvoorspelbare tijden proberen we u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Al kan dat niet altijd zoals u van ons gewend bent. Op deze pagina houden we u op de hoogte van onze ontwikkelingen ten aanzien van het coronavirus.

Woensdag 28 april

Onze Nederlandse filialen zijn weer open! U kunt ze bezoeken zonder afspraak. De mondkapjesplicht blijft nog wel geldig. In Nederland zijn er nog geen koopavonden en de inkoop van de boeken verloopt nog wel op afspraak. Onze Belgische filialen blijven open zoals gebruikelijk.

Donderdag 25 maart 2020

Sinds 3 maart zijn onze Nederlandse winkels open op afspraak. Onze Belgische winkels blijven open, u kunt er winkelen zonder afspraak omdat boekenwinkels vallen onder essentiële winkels. Voor inkoop van boeken moet u nog wel een afspraak maken in onze filialen in Gent, Leuven en Mechelen.

De actuele Belgische lockdownmaatregelen:

• Niet-essentiële winkels mogen open blijven, maar enkel nog op afspraak bezocht worden. Het aantal personen dat een winkel mag toelaten, hangt af van de grootte van de winkel. Het absolute maximum is 50 personen.

Essentiële winkels, onder andere voedingswinkels, apothekers, winkels voor hygiëneproducten, kledingstoffen, bloemen en planten, telecomwinkels en kranten- en boekenwinkels mogen wel nog zonder afspraak klanten blijven ontvangen.

Dinsdag 15 december 2020

Helaas zijn we door de harde lockdown genoodzaakt om onze Nederlandse filialen te sluiten tot nader order. Via onze webshop blijven we je uiteraard wel van dienst. Onze medewerkers verzenden vanuit de filialen zodat je altijd uit ons hele assortiment kunt bestellen. Online reserveren en ophalen in de winkel is voorlopig niet meer mogelijk in Nederland. Wel in België. Daar blijven onze filialen open volgens de gebruikelijke openingstijden


Maandag 2 november 2020

België gaat vandaag in semi lockdown waarbij niet-essentiële winkels gesloten worden. Boekhandels mogen echter open blijven. Onze Belgische filialen blijven dan ook geopend volgens de gebruikelijke openingstijden


Vrijdag 10 juli 2020

Vanaf zaterdag 11 juli geldt in België de plicht om een mondmasker te dragen in winkels en andere plekken waar veel mensen binnen zijn. De Belgische Hoge Gezondheidsraad wil met deze maatregel klanten en verkopers zoveel mogelijk beschermen tegen het coronavirus. 

Mensen die de verplichting tot het dragen van een mondmasker niet respecteren, riskeren een strafrechtelijke sanctie. Mondmaskers zijn nooit verplicht voor kinderen jonger dan twaalf en er zijn bijzondere bepalingen voor mensen die om medische redenen geen masker kunnen dragen.


Woensdag 6 mei 2020

In navolging van de nieuwe maatregelen van de Belgische Nationale Veiligheidsraad gaan onze Belgische filialen vanaf maandag 11 mei weer open volgens onze gebruikelijke openingstijden. In Gent, Leuven en Mechelen kopen we alleen in op afspraak. In Antwerpen volgens normale inkoopuren. De meeste steden hanteren eigen richtlijnen voor winkelen. Zo is er al voor Antwerpen en Gent duidelijkheid.

In de winkels zullen veiligheidsvoorschriften gerespecteerd moeten worden. Eén klant zal toegelaten worden per 10 vierkante meter voor een maximumduur van 30 minuten. Het wordt aangeraden om een mondmasker te dragen in de winkels en het blijft verplicht om minstens 1,5 meter afstand te houden van elkaar.

Zodra we meer weten over de versoepeling van winkelmaatregelen melden we het op deze pagina. We zien u graag terug in onze winkels!


Maandag 4 mei 2020

Onze Nederlandse filialen zijn weer als voorheen open. Wel handhaven we regels voor 1,5 meter afstand tussen onze klanten en medewerkers. Ook kopen we weer boeken in volgens gebruikelijke inkooptijden. Voor verkoop van uw boeken in ons Rotterdamse filiaal maakt u nog wel een afspraak. Onze Belgische filialen gaan hopelijk vanaf 11 mei open. Zodra dit zeker is, vermelden we het op deze pagina. 


Maandag 27 april 2020

De Belgische Nationale Veiligheidsraad heeft een exitstrategie bepaald waarbij de winkels vanaf 11 mei weer open zouden mogen gaan. Dit onder strikte voorwaarden, die nog nader bepaald worden. Zo kan het zijn dat de exitstrategie niet doorgaat bij tegenvallende cijfers over coronaslachtoffers. Zodra wij meer weten vermelden wij het op deze pagina.

Bezoek de website van de overheidsdienst voor meer informatie.


Donderdag 16 april 2020

De Belgische Nationale Veiligheidsraad heeft gisteren besloten dat de coronamaatregelen verlengd worden tot en met 3 mei en dat de BE winkels dus voorlopig gesloten blijven.

Onze Nederlandse winkels zijn geopend met enige beperkingen. Bekijk hieronder de aangepaste openingstijden. In onze webwinkel kunt u altijd terecht voor boeken uit al onze vestigingen en ons Centraal Magazijn. Deze kunt u dag en nacht online blijven bestellen. Reserveren en ophalen in de winkel kan alleen in de Nederlandse filialen.


Vrijdag 3 april 2020

Alle De Slegte winkels in Nederland weer open

Vanaf maandag 6 april gaat ook ons Rotterdams filiaal weer op. Daarmee zijn alle Nederlandse winkels weer geopend met enige beperkingen. Bekijk de aangepaste openingstijden.

Leiden: Maandag 12:00 - 18:00 uur. Dinsdag t/m zaterdag 10:00 - 17:00
Rotterdam: Maandag 12:00 - 18:00 uur. Dinsdag t/m zaterdag 10:00 - 18:00
Amsterdam: Maandag 12:00 - 18:00 uur. Dinsdag t/m zaterdag 10:00 - 18:00

Voor alle Nederlandse filialen geldt:

  • Geen inkoop tot nader order
    • Zondagen en pasen gesloten
    • We hanteren strikte afstandsregels
    • Geen koopavonden

In onze webwinkel kunt u altijd terecht voor boeken uit al onze vestigingen en ons Centraal Magazijn. Deze kunt u dag en nacht online blijven bestellen. Reserveren en ophalen in de winkel kan alleen in de Nederlandse filialen.


Donderdag 2 april 2020

De Slegte Leiden weer open op dinsdag t/m zaterdag

Onze huidige openingstijden: In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn onze winkels in België t/m 19 april gesloten. In Nederland is de winkel in Rotterdam gesloten en in Leiden op dinsdag t/m zaterdag open van 10:00 - 17:00 uur. Onze winkel in Amsterdam is geopend behalve op zondag. In onze webwinkel kunt u altijd terecht voor boeken uit al onze vestigingen en ons Centraal Magazijn. Deze kunt u dag en nacht online blijven bestellen. Reserveren en ophalen in de winkel kan helaas pas als de winkels weer open zijn.


Zaterdag 28 maart 2020

Belgische winkels t/m zondag 19 april gesloten

De Belgische Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan worden verlengd tot en met zondag 19 april. Onze winkels in België blijven dan ook tot en met 19 april gesloten. In onze webwinkel kunt u altijd terecht voor boeken uit al onze vestigingen en ons Centraal Magazijn. Deze kunt u dag en nacht online blijven bestellen. Reserveren en ophalen in de winkel kan helaas pas als de winkels weer open zijn.


Maandag 23 maart 2020

Rotterdam en Leiden ook gesloten

Ook onze vestigingen in Rotterdam en Leiden sluiten vanaf vandaag de deuren in verband met het coronavirus. De winkel in Amsterdam blijft vooralsnog open. In onze webwinkel kunt u altijd terecht voor boeken uit al onze vestigingen en ons Centraal Magazijn. Deze kunt u dag en nacht online blijven bestellen. Reserveren en ophalen in de winkel kan helaas pas als de winkels weer open zijn.


Dinsdag 17 maart 2020

Belgische filialen tot en met 5 april gesloten

De Belgische Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat tot en met 5 april alle niet-essentiële winkels dicht moeten. Onze Belgische filialen zijn in deze periode dan ook gesloten. De Nederlandse winkels blijven gewoon open. In onze webwinkel kunt u altijd terecht voor boeken uit onze Belgische vestigingen. Deze kunt u dag en nacht online blijven bestellen. Reserveren en ophalen in de winkel kan helaas pas als de winkels weer open zijn.


Vrijdag 13 maart 2020

Belgische filialen zaterdag 14, 21 en 28 maart gesloten

In verband met de maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad heeft afgeroepen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen, zijn onze Belgische filialen zaterdag 14, 21 en 28 maart gesloten. Op weekdagen blijven de winkels gewoon open van 10u tot 18u.
 


Donderdag 12 maart 2020 

Inkoop boeken uitgesteld

Vanwege de huidige omstandigheden stellen wij het inkopen van boeken tijdelijk uit. Tot 7 april kopen we geen boeken in. Vragen over inkoop en foto’s van uw boeken kunt u altijd mailen naar de desbetreffende filialen.

 

Onze webwinkel is 24/7 open!

Bestellingen worden dan ook dagelijks verzonden! Alle boeken worden met zorg ingepakt en naar u thuis of een adres naar keuze verstuurd. Reserveren kan helaas niet meer tot nader order. 

De Nederlandse filialen blijven vooralsnog geopend.