Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Spaans vuur - Wouter van Mastricht

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Karakter Uitgevers F-NL
 • ISBN:
  9789061125105
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  15,5 x 23,6 x 5,2 cm
 • Gewicht:
  908 gram
 • Aantal Pagina's:
  620
 • Jaar:
  2007

Spaans vuur

Wouter van Mastricht

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 10,00.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Een bloedstollende historische thriller over de vaderlandse geschiedenis. Gebaseerd op ware feiten.
Eindelijk een messcherpe historische thriller van eigen bodem!

Van deze bestseller werden in korte tijd meer dan 25.000 exemplaren verkocht. Een overweldigend aantal voor een debuterende auteur in een zo'n klein genre in Nederland.

De plot van Spaans vuur is gebaseerd op twee feiten: de - nooit opgehelderde - ontsnapping van een aantal hoge Spaanse officieren uit hun Maastrichtse gevangenschap en de poging van binnenuit tot verraad van de stad aan de Spanjaarden. Beide feiten zijn in het boek als aaneengesloten gebeurtenissen met elkaar verbonden en beschreven.


Spaans vuur
Maastricht, 1635. In de duisternis van de stad sluipt een Spaanse moordenaar rond, verkleed als monnik, zijn mes verborgen in de mouw van zijn pij. Hij moordt zonder aanzien des persoons. Zijn slachtoffers lijken willekeurig gekozen, maar achter elke moord schuilt een weldoordacht plan. Resultaat van zijn praktijken: angst en paniek onder de bevolking.
In Maastricht woedt een felle godsdienststrijd tussen katholieken en calvinisten. De stad is ingesloten door de Spaanse legers, burgers worden aangezet tot verraad, legereenheden worden samengetrokken. Het lijkt een kwestie van dagen en de stad valt weer in Spaanse handen.
Tegen deze achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog krijgt Evan Sharpe, tolk in het leger van Frederik Hendrik, opdracht om uit te zoeken wie deze nietsontziende moordenaar is. Zijn speurtocht voert hem langs kerken en kloosters, naar schimmige herbergen met vals spelende kaarters, hoeren en louche herbergiers en een slopende pelgrimage voert hem - dwars door het vijandig Spaans gebied - naar het bedevaartsoord Sherpenheuvel.
Stukje bij beetje ontrafelt Sharpe het complot en gaandeweg wordt duidelijk wie achter het verraad van de stad zit. Bierbrouwers, metselaars, mergelhakkers, gedeserteerde soldaten en volk van allerlei slag kruisen zijn pas. En allemaal hebben ze hun eigen, verborgen agenda...

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Antwerpen
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht