Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Sprekende beelden -

Specificaties

 • Uitgever:
  Africamuseum Tervuren
 • ISBN:
  9789075894615
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  88
 • Rubriek:
 • Druk:
  1

Sprekende beelden

Foto's van Hughes Dubois en Songye-sculpturen

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Sprekende beelden' geeft een originele kijk op enkele schatten uit de verzameling van het museum. Enkele indrukwekkende Songye-sculpturen staan oog in oog met hun fotoportret. Foto's en beelden werken op elkaar in en nodigen u uit deel te nemen aan deze stille dialoog.
De om en bij de 150.000 Songye leven grotendeels in oostelijk Kasaï, in Katanga en in een klein deel van het zuiden van de Kivu. De Lomami-rivier snijdt dit uitgestrekte gebied doormidden. De Songye vormen onafhankelijke hoofdijen die eenzelfde culturele en taalkundige erfenis delen. De meest uitgestrekte gezagsgebieden - zoals die van de Tempa, de Eki, de Kalebwe of van de Bala - liggen ten westen van de Lomami. Ten oosten van de rivier leven de kleinere gemeenschappen die men gewoonlijk groepeert onder de naam 'oostelijke Songye', die overigens de enigen zijn die zichzelf Songye noemen.
Hughes Dubois woont en werkt sinds 1982 als freelance fotograaf in Brussel en in Parijs. Hij is een meester in het fotograferen van kunstwerken en objecten en interesseert zich in het bijzonder voor niet-Europese kunst.
Al jarenlang werkt H. Dubois samen met verschillende uitgeverijen (Adam Biro, Artificio in Milaan, Bordas, Hachette, Gallimard.). Sinds 1986 verzorgt hij de fotografie voor de twintigdelige catalogus van de 'Fondation O. Dapper' in Parijs. In 2000 realiseerde hij de catalogus bij de introductie van de 'arts premiers' in het Louvre, in het Pavillon des Sessions, voorloper van het toekomstige museum aan de Quai Branly in Parijs.
Hughes Dubois vervult ook opdrachten voor openbare instellingen en voor Belgische en buitenlandse privé-verzamelaars.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht