Doorgaan naar inhoud

Spullen brengen

Spullen brengen - Jelle Brandt Corstius
Paperback
Tweedehands vanaf 13,00. Nieuw vanaf 20,99

Koop Tweedehands

Antwerpen (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
13,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Centraal Magazijn
20,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

In de zomer van 2023 werd Jelle Brandt Corstius gebeld door schrijver Jaap Scholten: hij had zeven auto’s gekocht voor het Oekraïense leger. Hij zocht nog wat chauffeurs om ze naar Kyiv te rijden, gevuld met helmen, tourniquets en kogelvrije vesten.

Jelle twijfelde geen moment.

Al meer dan een jaar besprak hij in zijn podcast Voordat de bom valt het wel en wee van een land in oorlog, op veilige afstand. Maar je kunt niet alleen maar blijven praten, op een gegeven moment moet je ook wat doen. Spullen brengen dus.

In dit boek doet Jelle verslag van deze reis die – in een bont gezelschap nuchtere Hollanders – leidt langs melancholische Oostblokaristocraten, keurig onderhouden nazigraven en een lekkende vulslang. Dwars door de levende geschiedenis van Europa heen, tot aan het Oekraïense front.

En terwijl hij kilometers asfalt aflegt, probeert Jelle zich te verhouden tot zijn oude liefde. Het land dat hem zoveel gegeven heeft, maar waar hij nu moeilijk nog van kan houden: Rusland.

Tussen 2005 en 2010 was Jelle Brandt Corstius (1978) correspondent in Rusland voor Trouw. Ook maakte hij meerdere televisieseries over het land. Zijn boek As in tas werd genomineerd voor de NS Publieksprijs. Op dit moment is Jelle bezig met een zesdelige reisserie over Oekraïne voor de VPRO.


SpecificatiesRecensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.