Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
The American way - Frans Verhagen

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Nieuw Amsterdam
 • ISBN:
  9789046801017
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  280
 • Genre:
  Geschiedenis
 • Jaar:
  2006

The American way

wat Nederland kan leren van het meest succesvolle immigratieland

Frans Verhagen

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 10,00.

Omschrijving

Wat Nederland kan leren van het meest succesvolle immigratieland
Miljoenen Duitsers, Ieren, Britten, Chinezen, Polen, Russen en ook enkele honderdduizenden Nederlanders hebben in de afgelopen tweehonderd jaar een nieuw leven opgebouwd in de Nieuwe Wereld. Allemaal werden ze Amerikaan. Hun integratie was echter geen eenrichtingsverkeer: op hun beurt veranderden de immigranten Amerika. Gemoedelijke Duitsers introduceerden een cultuur van ontspanning en vermaak in het puriteinse Amerika. Ieren brachten het katholicisme naar een door en door protestants land. Italianen introduceerden mediterraan voedsel.
Amerika maakte het de nieuwkomers niet gemakkelijk. Integendeel, de Amerikaanse geschiedenis kent beschamende episoden van racisme en vreemdelingenhaat. Toch hebben al die miljoenen nieuwkomers op de een of andere manier hun plek gevonden.
Het zou wel vreemd zijn als wij in Nederland niets van de Amerikaanse immigratiegeschiedenis zouden kunnen leren. Wat het betekent een immigratieland te zijn. Hoe integratie met behoud van etnische identiteit mogelijk is. Hoe moeilijk tweede generaties het hebben. Hoe lang inburgering duurt, of hoe snel het juist gaat. Of een verzorgingsstaat in het voordeel of in het nadeel van ondernemende nieuwkomers werkt. Hoe Amerika al in 1850 de discussies voerde die nu in Nederland gaande zijn.
The American Way is een uitdagend boek. Het levert een belangrijke bijdrage aan de opinievorming en aan het denken over beleid met betrekking tot Nederlands meest bediscussieerde onderwerp.
Frans Verhagen was Amerika-correspondent voor Intermediair, Het Financieele Dagblad, de Volkskrant, KNACK Magazine en de VARA-radio. Van 1993 tot 2003 was hij uitgever van het tijdschrift, Amerika. Verhagen publiceert regelmatig over de Verenigde Staten, onder andere op zijn website www.amerika.nl. Hij schreef onder meer Amerika als legpuzzel, Alle 42 presidenten en Bush is dom en 37 andere clich over Amerika. Frans Verhagen is getrouwd met een Chinees-Amerikaanse uit Los Angeles.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Voordeelboek

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 18,50 € 6,90
Levertijd: 5-8 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht