Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Thuisfront - M. DE Keizer, M. Heijmans- Van Bruggen, E. Somers

Specificaties

Thuisfront

Oorlog en economie in de twintigste eeuw

Paperback  Tweedehands vanaf € 12,50.

Omschrijving

Bij de term ‘thuisfront’ denken we al snel aan bezorgde echtgenotes en solidariteitsacties voor de troepen overzee. Maar vanaf het begin van de vorige eeuw raakte op de golven van het opkomend nationalisme de gehele natie in de strijd betrokken. Door de industrialisering en mechanisering van de gevechtspraktijk bepaalde de oorlogsproductie in toenemende mate de uitkomst van een gewapend conflict. Dat leidde ertoe dat alle arbeidskrachten, fabrieken en grondstoffen waarover de samenleving kon beschikken werden ingezet. Het verschil tussen militair en burger verdween en de thuisblijvers vormden een beslissende frontlinie: het thuisfront.

Onder redactie van twee eminente economisch historici, Hein Klemann (Universiteit van Utrecht) en Dirk Luyten (Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij) brengt een keur van specialisten uit binnen- en buitenland het thuisfront in kaart, in West- en Midden-Europa in de periode van de totale oorlogen.

Waarom leed Europa honger in de Tweede Wereldoorlog? Hoe bereidde een multinational als Unilever zich aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog voor op wat komen ging? Hoe werden de bevolkingen van de verschillende landen voor de komende inspanningen gemobiliseerd? Het beeldessay in deze bundel laat aan de hand van affiches zien hoe het thuisfront werd opgeroepen zich in te zetten voor de oorlogsproductie.

Het thuisfront vormt zo een noemer waaronder voor het eerst een belangrijk facet op het snijvlak van economie en oorlog voor het voetlicht wordt gebracht.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Leiden
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 12,50
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2
€ 12,50

Vestigingen in België

Leuven
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht