Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Toorop/Klimt - Jan Theodoor Toorop, Marian Bisanz-Prakken, Haags Gemeentemuseum

Specificaties

Toorop/Klimt

Toorop in Wenen: inspiratie voor Klimt

Gekartonneerd

Omschrijving

Uit recent onderzoek blijkt dat het werk van Jan Toorop doorslaggevend is geweest voor de ontwikkeling van Gustav Klimt. Dit geldt met name voor zijn Gouden Periode, de stijl die Klimt rond 1903 ontwikkelde en die hem later zo beroemd maakte.
Het Gemeentemuseum Den Haag wijdt een tentoonstelling aan de essentiële rol die Toorop speelde, nadat hij drie maal in de Weense Secession exposeerde, waar Klimt kennis nam van zijn werk en onder de indruk raakte van Toorops lijnenkunst. In zijn tekeningen en schilderijen is te zien hoe Klimt zich bekent tot de betekenisvolle lijn, die leidt tot het Beethovenfries en tot de hoofdwerken van zijn Gouden Periode.
Natuurlijk waren ook andere kunstenaars belangrijk in het Wenen van Klimt, zoals Fernand Khnopff en George Minne. Khnopff bereidt de weg van Klimt naar een duidelijk symbolisme en Minne fungeerde als een katalysator die de invloed van Toorop in het werk van Klimt tot grote hoogte voerde.
In dit rijk geïllustreerde boek worden de hoofdrolspelers gecombineerd en wordt door tal van treffende voorbeelden de beïnvloeding van Klimt door Toorop aangetoond.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht