Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Troje brandt - Sandro Veronesi

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Prometheus
 • ISBN:
  9789044611427
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  246
 • Rubriek:
  Literatuur
 • Jaar:
  2008

Troje brandt

Sandro Veronesi

Beoordeel dit boek ook!
Paperback  Tweedehands vanaf € 5,00.

Omschrijving

Na het eclatante succes van Kalme chaos, waarvoor Sandro Veronesi in 2006 de Premio Strega ontving, is de schrijver onverwacht snel met een nieuwe roman gekomen. In zijn voorwoord zegt Veronesi dat hij al meer dan twintig jaar geleden aan Troje brandt is begonnen. Eindelijk heeft hij de figuren uit deze roman uit hun ‘gevangenis’ kunnen verlossen en op ons losgelaten.

Het verhaal speelt zich af in de omgeving van Prato, in de jaren zestig. De hoofdpersoon, Salvatore, groeit op in een vondelingenhuis dat wordt geleid door vader Spartacus. Op twaalfjarige leeftijd vlucht Salvatore naar de Bouwput, een vergeten stukje land tussen twee spoorlijnen, waar hoeren, helers, dieven en immigranten hun toevlucht hebben gezocht. Na het regime van de dolgedraaide, strenge vader Spartacus voelt hij zich helemaal thuis en gewenst in de criminele wereld van de Bouwput. Salvatore leert een verwante ziel kennen, Pampa, met wie hij een hechte vriendschap sluit. Op schitterende wijze beschrijft Veronesi de vriendschap tussen twee niemandskinderen.

In Troje brandt is een bijzondere rol weggelegd voor vuur. Het vertegenwoordigt het lijden, de passie en de reiniging. Het vuur maakt een einde aan de oude wereld, het oude Italië, en vormt de basis voor de economische groei van de jaren zestig. Troje brandt is een intrigerende nieuwe roman van deze prominente Italiaanse schrijver.

Over Kalme chaos:
‘De Italiaanse Sandro Veronesi schreef met Kalme chaos een geraffineerde roman over het verschil tussen succes en geluk. Het boek verleidt de lezer tot belangrijke reflecties over de menselijke conditie in het huidige tijdsgewricht, over de onderhuidse spanningen tussen succeseconomie en persoonlijk geluk.’
trouw

‘Zijn met de belangrijkste Italiaanse literaire prijs bekroonde nieuwe boek Kalme chaos is opnieuw een schitterende combinatie van pageturner en hoogstaande literatuur.’
vrij nederland

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2
€ 8,00

Vestigingen in België

Gent
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 5,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Voordeelboek

Vestiging
Beschikbaarheid
Prijs
Centraal Magazijn
Levertijd: 5-8 werkdagen
€ 12,50 € 5,00
Levertijd: 5-8 werkdagen

Beoordeling

2 van 5 sterren

Gebaseerd op 2 beoordelingen.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht