Doorgaan naar inhoud

Voorbij codependentie

Doorbreek je afhankelijkheidspatronen en leer voor jezelf te zorgen

Voorbij codependentie - Melody Beattie
Paperback
Nieuw vanaf 23,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
23,99
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

De Nederlandse vertaling van Codependent No More – een moderne klassieker die al miljoenen lezers hielp

‘Een van de meest essentiële zelfhulpboeken aller tijden.’ Newsweek

Het psychologische concept codependentie komt in de kern neer op jezelf verliezen in andermans problemen. Zeg je bijvoorbeeld geregeld ‘ja’ waar je eigenlijk ‘nee’ had willen zeggen, voel je je het veiligst als je geeft, en voel je je verveeld en leeg als niemand je hulp nodig heeft? Grote kans dat je eigenwaarde dan te afhankelijk is van (de zorg voor) anderen, en je worstelt met codependentie.

Ervaringsdeskundige Melody Beattie maakte dit begrip toegankelijk voor een breed publiek met een even praktische als vooruitstrevende bestseller, waar wereldwijd miljoenen van over de toonbank gingen. Deze herziene, geüpdatete editie is nog altijd even actueel.

Of het nou gaat om een geliefde, een broer of een cliënt; iemand die zelfdestructief is, iemand met fysieke beperkingen of iemand die zich gewoon af en toe slecht voelt: Beattie helpt je oude patronen te doorbreken en gezonde grenzen te stellen. Tegelijkertijd is ze zelf openhartiger dan ooit over haar eigen familie, trauma en generationele codependentie.

Als zij het kan, kan jij het ook: stoppen met je verantwoordelijk voelen voor andermans gedrag en de weg terugvinden naar jezelf.

‘Melody Beattie is een fenomeen. Met haar uitleg van het codependentie-concept weet ze de eeuwenoude behoefte naar zelfverbetering en wedergeboorte van miljoenen Amerikanen te vervullen.’ TIME

Melody Beattie (1948) is een Amerikaanse auteur wier leven is getekend door alcoholisme. Eerst doordat ze op zeer jonge leeftijd zelf verslaafd raakt, daarna doordat ze, eenmaal afgekickt, in een relatie terechtkomt met een zware alcoholist. Uiteindelijk weet ze hieruit te komen, waarna ze meerdere bestsellers schrijft. Met de eerste, Codependent No More, brengt ze in 1986 het concept codependentie – dat door psychiater Timmen L. Cermak in wetenschappelijke kringen was geïntroduceerd – naar het grote publiek.


Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Spectrum
 • ISBN:
  9789000388400
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  14,1 x 21,5 x 3,1 cm
 • Gewicht:
  476 gram
 • Aantal Pagina's:
  336
 • Druk:
  1e
 • Publicatiedatum:
  Augustus 2023
 • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.