Doorgaan naar inhoud

Zonen van de veroveraar

de geschiedenis van het Turkse volk

Zonen van de veroveraar - Hugh Pope
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Hugh Pope schildert in Zonen van de veroveraars een levendig portret van het Turkse volk: afstammelingen van de nomadische soldaten die het Byzantijnse rijk veroverden en de regio eeuwenlang domineerden. Tegenwoordig bewonen zij een gebied dat veel groter is dan de politieke grenzen van Turkije, een gebied dat reikt van West-China, via Centraal-Azi Duitsland en Nederland, naar de Appalachen in de Verenigde Staten.
Pope reisde meer dan tien jaar over de hele wereld om onderzoek te doen naar de geschiedenis van deze etnische groep. Naarmate hij meer verhalen en legenden hoorde, verbaasde hij zich er steeds meer over dat hun geschiedenis zo lang onderbelicht is gebleven. Met dit boek brengt hij daar nu definitief verandering in. Pope eert in Zonen van de veroveraars een volk dat de loop van de geschiedenis op verschillende plaatsen en op verschillende momenten ingrijpend heeft bepaald.
Hugh Pope studeerde Perzisch en Arabisch in Oxford en was verslaggever voor The Independent, The Los Angeles Times, de BBC en Reuters. Hij schreef met Nicole Pope Turkey Unveiled. Momenteel is hij correspondent voor The Wall Street Journal in Istanbul.
‘Ambitieus en deskundig. […] Hilarische anekdotes en uitgesproken karakters.’ - The Economist
‘Prachtig geschreven.’ - Financial Times
‘Scherpzinnige politieke en culturele reportage […]. Een opeenvolging van schitterend vastgelegde episodes.’- The Nation




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.