Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Alice neel - Bice Curiger

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Mercatorfonds
 • ISBN:
  9789462301368
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Afmetingen:
  25,7 x 29,7 x 2,6 cm
 • Gewicht:
  1634 gram
 • Aantal Pagina's:
  240
 • Rubriek:

Alice neel

portret van het moderne leven

Bice Curiger

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardback

Omschrijving

Dit prachtige boek begeleidt een grote retrospectieve tentoonstelling van het werk van Alice Neel (1900-1984). Aan de hand van een zeventigtal schilderijen uit heel haar lange carrière worden alle aspecten van haar oeuvre belicht. Alhoewel ze ook stillevens en stadsgezichten schilderde, is ze toch vooral bekend om haar intieme en expressieve portretten van vrienden, familieleden en bekende figuren uit de culturele wereld. Ongeacht haar relatie met de afgebeelde personen geven al deze werken blijk van een scherp psychologisch inzicht en een groot opmerkingsvermogen. Alice Neel onderging invloeden van de Duitse schilderkunst van de jaren 1920, maar ook van kunstenaars als Van Gogh en Cézanne. Zij had ook veel belangstelling voor de fotografie en voor de geschiedenis van dat medium.

In de begeleidende essays wordt de evolutie van Neels artistieke taal geschetst tegen de achtergrond van de eigentijdse stromingen in de kunstwereld van New York. Ook de betekenis van haar werk in de sociale en culturele context van haar tijd wordt onderzocht. De carrière van Alice Neel overspant zes decennia, en haar oeuvre vormt daarom een belangrijk tijdsdocument, een expressieve getuigenis over de milieus waarin zij leefde en werkte.

Dit vernieuwende boek herwaardeert het werk van Alice Neel, één van de beroemdste Amerikaanse portretschilders van de 20e eeuw.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht