Doorgaan naar inhoud

Bavaria

biografie van een brouwerij en een familie uit Lieshout

Bavaria - Antoon Swinkels, Peter Zwaal
Linnen band met stofomslag
Tweedehands vanaf 65,00

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
65,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Onze Bavaria brouwerij is een van de oudste brouwerijen van Nederland. In 1719 werd brouwerij ‘De Kerkdijk’ voor het eerst vermeld. De familie Moorees brouwde daar op kleine schaal ambachtelijk bier. Eén van de dochters (Brigitta) trouwde met Ambrosius Swinkels. Zodoende kwam de brouwerij in 1773 in handen van de familie Swinkels. Sindsdien zijn de brouwerij en de naam Swinkels onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Waar kleinschalige brouwerijen meer en meer het veld moesten ruimen wist de familie Swinkels zich staande te houden door steeds weer in te spelen op veranderingen in de markt. Zo besloten de gebroeders Swinkels in 1925 om over te stappen naar laaggistend bier (pilsener). Dit ondanks dat het in die tijd gebruikelijker was om hooggistend bier te brouwen. Een mijlpaal die de brouwerij klaarstoomde voor de toekomst.

Constante kwaliteit

Om verzekerd te blijven van de allerbeste kwaliteit opende brouwerij Bavaria in 1934 haar eigen mouterij. Sinds begin jaren '90 beschikt brouwerij Bavaria ook over een eigen natuurlijke mineraalwaterbron. Dit in combinatie met de eigen mouterij maakt dat vrijwel de gehele productieketen in eigen beheer is. Zo is de brouwerij verzekerd van een constante kwaliteit van haar bieren.

Diverse innovaties

Brouwerij Bavaria wist in de loop der jaren met verschillende productintroducties leidende posities te verwerven in nichemarkten. Als grondlegger van het geheel alcoholvrije bier heeft Bavaria een sterke positie in Nederland maar ook in andere delen van de wereld op kunnen bouwen. Zo exporteerden we vanuit brouwerij Bavaria in 1978 het eerste alcoholvrij bier naar het Midden-Oosten. Niet in de laatste plaats vanwege de religieuze achtergrond in die regio. De brouwmethode die Bavaria gebruikt voor haar alcoholvrije bierproducten is nog steeds uniek in de brouwerswereld. In 2010 introduceerde Bavaria het eerste alcoholvrije witbier op de Nederlandse markt, waarmee de tot dan toe stagnerende alcoholvrij markt weer nieuw leven ingeblazen werd.

Sinds 2007 wordt Bavaria geleid door de 7e generatie Swinkels. Deze generatiewissel werd bekroond met de introductie van Swinckels’ superieur pilsener.


SpecificatiesRecensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.