Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
De Tour in Holland, 1 & 2 - Peter Ouwerkerk, Joop Holthausen

Specificaties

De Tour in Holland, 1 & 2

Peter Ouwerkerk, Joop Holthausen

Beoordeel dit boek als eerste!
Gekartonneerd  Tweedehands vanaf € 30,00.

Omschrijving

De Tour de France komt voor de vijfde keer naar Nederland voor een Grand Départ. Geen land buiten Frankrijk is zo vaak het decor geweest voor het startschot van La Grande Boucle. De Tour de France en Nederland, dat is driekwart eeuw sportieve liefde.
1936: Theo Middelkamp wint de eerste Nederlandse Touretappe.
1954: Amsterdam organiseert de eerste buitenlandse Tourstart.
2010: Rotterdam en Zeeland schrijven mee aan de moderne historie van de Tour de France.'De Tour in Holland’ is een ongeëvenaard boek met alle facetten van de keren dat de Tour door Nederland trekt. Hoe verlopen de Tourstarts in Amsterdam, Scheveningen, Leiden en ’s-Hertogenbosch? Welke bijdragen leveren Maastricht, Rotterdam, Sint Willebrord en Valkenburg als etappesteden? Hoe groot is de hunkering van Zeeland? En: hoe wint Rotterdam de strijd om de Grand Départ 2010 van Utrecht?Lees de verhalen over de heroïek van vroeger, over de financieel dikwijls moeizame organisaties van Tourstarts in Nederland, over de vette sportieve jaren zeventig en tachtig, over de dagsuccessen in de jaren negentig én over het magere begin van de 21ste eeuw.
Droom weg bij de honderden foto’s van gerenommeerde fotografen als Cor Vos, Hans Heus, Bastiaan Heus, Peter S. Molkenboer, Tonny Strouken en Frits Widdershoven. Smul van de tientallen kiekjes en parafernalia, gevonden op zolders en in kelders door enthousiaste Tourliefhebbers.Een boek naar een idee van Peter Ouwerkerk, met als co-auteurs Joop Holthausen, Frits Bakker, Wessel Penning en Jacob Bergsma (statistiek).


‘De Tour in Holland deel I’ duikt in de Nederlandse Tourhistorie tot aan de Grand Départ Rotterdam. Eind augustus 2010 volgt deel II; met álles over de drie weken durende tocht van Erasmusbrug naar Eiffeltoren.
Het kan 1974 zijn geweest, neen 1975. Zie de tekst op de macaron, het speeltuinkaartje van de echte volgers: Flèche Wallonne, de Waalse Pijl 1975. Start en finish in Verviers, ‘s ochtends vroeg. Tijd voor een matineuze kout met een veelbelovende Amsterdamse renner van GAN-Mercier.
‘Jongens, ik ga Christian Seznec iets op de rug spelden; help es even…’
Gerrie Knetemann maakt een een-tweetje met Peter Ouwerkerk (1946) en Joop Holthausen (1945, rechts). De nog speelse wielerjournalisten volgen direct.
Inmiddels is het 35 jaar later. De auteurs ‘Tourden’ samen een keer of zes de aarde rond, voor kranten als Het Vrije Volk, Rotterdams Dagblad en Het Parool.
Hoogste tijd dus voor een dubbelboek over ‘De Tour in Holland’, het officiële standaardwerk van de Grand Départ du Tour de France, Rotterdam 2010.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Rotterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 30,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht