Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Fedor - Joop Holthausen

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Voetbal International
 • ISBN:
  9789071359170
 • Bindwijze:
  Hardback
 • Aantal Pagina's:
  256
 • Rubriek:
 • Druk:
  1e
 • Publicatiedatum:
  okt 2009

Fedor

eenzaamheid is de school van het genie

Joop Holthausen

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardback  Tweedehands vanaf € 35,00.

Omschrijving

Fedor den Hertog was uniek als coureur en is uniek als mens. Tussen 1967 en 1973 was de zoon van de timmerman Willem den Hertog en de Oekraïnse moeder Oksana 's werelds beste amateur, een kwalificatie die gedeeld wordt door toppers als Hennie Kuiper, René Pijnen en Rini Wagtmans. Hij was de Merckx van de amateurcategorie, die zo verwoestend huis kon houden in het peloton, dat hij de bijnaam verwierf Iwan de Verschrikkelijke. Fedor was een fenomeen, niet alleen op de fiets, maar ook daarbuiten. Hij had een sluier van geheimzinnigheid rond zich geweven, die hem een andere bijnaam opleverde: Fedor de Mysticus. Zijn CV: groots als amateur, teleurstellend als professional; een gemankeerde jeugd, een huwelijk dat op de klippen liep en mislukt als zakenman. Desondanks blijft hij vertedering opwekken. Hij is vaak onbegrepen, maar zeker niet onbemind. In februari 2008 kreeg Fedor van de uroloog te horen dat hij ongeneeslijk ziek is. Hij lijdt aan prostaatkanker, die is uitgezaaid in de botten.
Dit boek Fedor, Eenzaamheid is de school van het genie, is een fascinerende reis door het turbulente leven van een uitzonderlijk coureur en een boeiend mens. Het is niet alleen een aanrader voor de categorie 50+, die zich de uitzonderlijke prestaties van de coureur nog zal herinneren, maar evenzeer voor de jongere generatie.
Fedor telt 256 bladzijden, is ruimschoots voorzien van uniek illustratiemateriaal, waaraan 's lands beste fotografen hebben bijgedragen. Het boek heeft een hard cover en is - daar waar mogelijk - uitgevoerd in full colour. Auteur is Joop Holthausen, die in 2005 met 'Het Geheim van Raleigh' de Nico Scheepmakerbeker won, de prijs voor het beste sportboek in dat jaar

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Rotterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 35,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht