Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Het plaatjesboek + CD - L. Blokhuis

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Bezige Bij, De
 • ISBN:
  9789026320903
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  16,0 x 22,0 x 2,0 cm
 • Gewicht:
  581 gram
 • Aantal Pagina's:
  203
 • Genre:
  Computerboeken
 • Jaar:
  2007

Het plaatjesboek + CD

een muzikale ontdekkingsreis

Leo Blokhuis

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 11,00.

Omschrijving

Wist u dat 'The House of the Rising Sun' teruggaat tot een melodie uit de zeventiende eeuw? En wist u dat Robert Johnsons 'Crossroads Blues' gaat over het moment waarop hij zijn ziel aan de duivel verkocht in ruil voor succes en virtuositeit; en dat Eric Clapton ooit tijdens een interview zijn gesprekspartner wegstuurde omdat deze Robert Johnson niet kende? En wist u dat een van de mooiste versies van 'You'll Never Walk Alone' werd opgenomen door Aretha Franklin? En weet u waar Bob Dylan zijn inspiratie voor 'Don't Think Twice, It's Allright' vandaan haalde?

In Het plaatjesboek neemt Leo Blokhuis ons mee op een reis door de geschiedenis van de popmuziek, aan de hand van vijftien klassieke liedjes. Gaandeweg passeren talloze zangers, muzikanten, producers, labels en stromingen de revue. Ook bevat het boek een groot aantal prikkelende lijstjes; van de beste drinkliedjes tot de mooiste Italiaanse hits. De verhalen zijn bijzonder aanstekelijk verteld, en leiden tot steeds weer nieuwe muzikale ontdekkingen. Het boek is vormgegeven door de auteur en voorzien van prachtig full-color beeldmateriaal. De bijbehorende cd bevat de mooiste, bijzonderste of zeldzaamste versies van de bekende nummers die in het boek aan de orde komen.

Leo Blokhuis is de auteur van Grijsgedraaid (30.000 exemplaren verkocht). Tien jaar lang maakte hij samen met Jan Douwe Kroeske 'De 2 meter sessies'. Hij maakt samen met Mart Smeets het radioprogramma 'For the Record' en heeft een radioprogramma op kx. Met Matthijs van Nieuwkerk presenteert hij het televisieprogramma 'Top 2000 a gogo'. Samen schreven zij het Klein abc van de popmuziek.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Rotterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 11,00

met CD

Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht