Doorgaan naar inhoud

Jung

Een biografie

Jung - Deirdre Bair, [Vert.] Bep Fontijn
Linnen band met stofomslag
Tweedehands vanaf 22,50

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
22,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Carl Gustav Jung (1875-1961) was een intrigerend mens en een baanbrekend wetenschapper. De Zwitserse grondlegger van de analytische psychoanalyse heeft de theorieën over dromen en denken diepgaand beïnvloed en muntte begrippen als archetype, het collectief onderbewustzijn en New Age. Biografe Deirdre Bair werpt in dit meesterlijke portret nieuw licht op Jungs leven en werk. Zij slaagde erin nieuwe informatie over Jung van diens nogal terughoudende erfgenamen los te krijgen. Ze kreeg toegang tot de familiearchieven en sprak met drie van de vier kinderen van Jung die nog in leven zijn, en met de kleinkinderen die hem hebben gekend. Bovendien wist ze de hand te leggen op dagboeken en brieven van Jungs patiënten. Hun persoonlijke getuigenissen geven een helder en tegelijkertijd fascinerend inzicht in de manier waarop Jung met zijn patiënten omging.
Deirdre Bair ontleedt de merkwaardige relatie tussen Freud en Jung en de breuk in hun vriendschap. Ze geeft een genuanceerde analyse van Jungs politieke activiteiten tussen 1930 en 1945 en van zijn vermeende antisemitisme. Ook zijn jeugd, liefdesleven en complexe karakter komen uitgebreid aan bod. Jungs arrogantie en gebrek aan generositeit komen haarscherp naar voren, maar Bair wijst ook op zijn overrompelende charisma en originaliteit als denker. Deirdre Bair schreef een toegankelijk, uitstekend gedocumenteerd portret van een van de iconen van de twintigste eeuw.
Deirdre Bair heeft lesgegeven aan verschillende universiteiten en is werkzaam als literair journaliste. Haar biografie over Samuel Beckett en die over Anaïs Nin werden bekroond met de National Book Award, de belangrijkste Amerikaanse boekenprijs. In 1990 verscheen haar veelgeprezen biografie over Simone de Beauvoir, waarover Elsevier schreef: 'De lezer heeft aan het eind de onomstotelijke indruk dat het in haar leven zo gegaan is als hier beschreven, en niet anders.'


SpecificatiesRecensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.