Doorgaan naar inhoud

Peet de Dood

Peet de Dood - De gebroeders Grimm
Luisterboek (MP3)
Nieuw vanaf 1,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als Luisterboek

Centraal Magazijn
Luisterboek
1,99

Omschrijving

Een arme man heeft een nieuwe peetoom nodig voor zijn dertiende zoon. Hij moet kiezen tussen God, de duivel en de dood. De vader kiest de dood als peetoom, omdat hij nooit onderscheid zou maken tussen arm en rijk. De dood geeft zijn petekind een superkracht cadeau: Hij kan zien of iemand nog genezen kan worden of niet, maar hij moet wel altijd eerlijk zijn. Zo niet, dan zal hij zelf groot gevaar lopen. Zou de zoon ook eerlijk kunnen zijn als de dochter van de koning ziek wordt? Ontdek het in ‘Peet de Dood’ van de Gebroeders Grimm.



De Gebroeders Grimm zijn de klassieke grootmeesters in het vertellen van verhalen. ‘Assepoester’, ‘Sneeuwwitje’ en ‘Doornroosje’ behoren tot hun bekendste sprookjes, waarvan sommige later zijn verfilmd door Disney. Wie is er niet opgegroeid met de klassieke avonturen van ‘Hans en Grietje', 'Rapunzel’ en ‘Roodkapje’?

De wereldberoemde broers uit Duitsland lieten met hun achtergrond als taalkundigen een buitengewone collectie na van sprookjes en legenden. In hun tijd werden de werken al vertaald in alle Europese talen en inmiddels kunnen de sprookjes worden verslonden in iedere levende taal.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.