Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Congo - David van Reybrouck

Specificaties

Congo

een geschiedenis

David van Reybrouck

Beoordeel dit boek ook!
Paperback  Tweedehands vanaf € 14,50.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Het is op 30 juni 2010 vijftig jaar geleden dat Congo onafhankelijk werd van België. Van 1885 tot 1908 had het dienstgedaan als privéterrein van koning Leopold II. Genadeloze uitbuiting en miljoenen slachtoffers waren het gevolg.

De kolonisatie door de staat België die erop volgde, zorgde voor industrialisatie en vooruitgang, naast paternalisme en betutteling. De onverhoedse overgang van kolonie naar onafhankelijke staat rond 1960 is een adembenemend verhaal vol idealisme, bruuske gebeurtenissen, gekonkel en politieke moorden. Het nieuwe land stortte zich in een turbulent avontuur dat steeds wilder en chaotischer werd en na tweeëndertig jaar dictatuur onder Mobutu leidde tot een van de dodelijkste conflicten sinds de Tweede Wereldoorlog.

David Van Reybrouck beschrijft voor het eerst de hele roerige geschiedenis van het land, van 1850 tot 2010, van ruim vóór de komst van de ontdekkingsreiziger Stanley tot de invloed van China, Obama en de recente economische crisis. Hij baseert zich niet alleen op zeldzaam archiefmateriaal en baanbrekend onderzoek over alle mogelijke deelaspecten, maar vooral ook op honderden interviews die hij in Congo, China en Europa afnam.

Zijn ooggetuigen gaan van eeuwlingen tot kindsoldaten, van rebellenleiders tot smokkelaars, van ministers tot maniokverkoopsters. Hun verhalen heeft Van Reybrouck in zijn grote geschiedenis geïntegreerd. Het resultaat is een bijzondere beschrijving van anderhalve eeuw Congo, een meeslepende geschiedenis die systematisch het perspectief van de Congolezen belicht.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Gent
Redelijk
?
Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1
€ 14,50

holle rug

Mechelen
Redelijk
?
Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1
€ 14,50

Rugje licht gebogen

Leuven
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 15,00

Lichte leesvouwen waarneembaar

Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als Nieuw

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

3,45 van 5 sterren

Gebaseerd op 18 beoordelingen.

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht