Doorgaan naar inhoud

Chic!

Chic! - Frank Fol, Pieter van Doveren
Hardback
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Boek 2 uit de serie Kook Ze!

Omschrijving

Kook Ze! Chic is het tweede nummer na Kook Ze! Snel in de nieuw opgestarte boekazine reeks van Tony Le Duc.

In dit tweede nummer tonen we een selectie van chique gerechten, samengesteld door vrienden, hobbykoks en professionele koks. Ja, er zijn gerechten met kreeft, langoustine en kaviaar, maar evenzeer gerechten met haring, sprot, tomaten en aardappelen. Naast de pagina's met foto's en recepturen hebben de culinaire artikels in het magazinegedeelte terrein gewonnen. Vanaf dit tweede nummer werden er maar liefst 16 pagina's interessant culinair leesvoer toegevoegd. Pieter Van Doveren (Knack Weekend) werpt zijn kritische blik op onze chique eetgewoontes en promoveert de moestuin tot Nieuwe Chic. Willem Asaert (De Morgen) maakt ons door tien gouden, chique tips opnieuw even bewust van wat mag en niet mag. Hoe gedraag ik mij aan tafel? Hoe hou ik m'n wijnglas vast? en nog veel meer. Een driesterrenrestaurant is te duur voor je? 90 euro voor een gerecht? Jan Scheidtweiler (De Tijd) ontleedt de werkelijke kostprijs van zo'n duur gerecht en je staat versteld van wat 'slechts' de brutowinst is. Belgiës culinaire trots Peter Goossens doet er nog een schepje bovenop en laat in zijn financiële boeken kijken. Wat kost het om een driesterrenrestaurant te runnen?

Ook Johannes Van Dam (Het Parool) houdt geen blad voor de mond als hij de culinaire gewoontes van de Belg en de Hollander naast elkaar zet.Wie van de twee (naties) is de grootste snob als hij gaat uit eten? Bovendien geeft Van Dam een historisch verklaring.

Even bekomen van al deze culinaire emoties? Lees dan het succulente verhaal van Yves Desmet (De Morgen) : Marco Ferreri's La Grande Bouffe verbleekt na het lezen van zijn kortverhaal. Enkel de seks ontbreekt, maar dat houden we voor een volgend nummer van Kook Ze! De indringende portretten van Guy Kokken tonen mensen die ieder op zich chic bezig zijn met eten en vergeet vooral de column van Ronald Giphart (De volkskrant) niet. Chic in Nederland betekent voor velen iets anders dan Chic in België.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.