Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte

Alle vestigingen

Alle vestigingen
Kost van toen - Sandra Rens, Patrick Syen

Specificaties

Kost van toen

voor alledag en zondagnoen

Sandra Rens, Patrick Syen

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Vanaf € 12,50.

Omschrijving

Bommakoek, Appelbeignets, Perenbotermelk, Hutsepot, Knobbelkesvlaai, Paling in 't groen, Zusterwafels, Erwtensoep, Macaronipap, Witloofsoep met mosterdroom, aardappelen in ajuinsaus... Van deze gerechten krijg je het water in de mond. Ze komen recht uit de keuken van de jaren vijftig en zestig en werden gekoesterd door Vlaamse vrouwen die ze met veel liefde en zorg bereidden voor man en kinderen. Met producten van de boerderij naast de deur - duurzame keuken avant-la-lettre -, met veel fantasie om soms arme keuken rijk te verpakken, toverden ze een heerlijk diner op tafel.

Voor de kermisdagen, voor de verjaardagen of andere feesten werd er speciaal gekookt: het beste stukje rosbief, de mooist versierde biscuittaart, de lekkerste soep werden voor die gelegenheden voorbehouden. De 'auteurs' van de gerechten zijn de bewoners van de woonzorgcentra en serviceflats van Foyer de Lork. Ze antwoordden massaal op de vraag van de animatrices van de woonzorgcentra om hun lekkerste recept op te schrijven. De herinneringen aan die mooie dagen vertelden ze aan Sandra Rens, die het hele project in goede banen leidde.

De woonzorgcentra en serviceflats die ressorteren onder Foyer De Lork, stellen de mens centraal. Samen genieten van eten is voor elkaar zorgen en staat voor geborgenheid, verbondenheid en intimiteit. Kernwoorden waar Foyer de Lork steeds weer uit vertrekt bij het aanbieden van haar 'warme zorg'. Kost van toen - voor alledag en zondagnoen is het resultaat van deze focus op mensen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als Voordeelboek

Vestiging
Voorraad
Prijs
Gent
Voldoende
€ 27,50  € 12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht